TOP
Instantània de la reunió. CIF

El Consell impulsarà la redacció d’un Pla de Seguretat per a l’illa i un Pla Pilot de Videovigilància

La Junta de Seguretat de Formentera impulsarà un Pla de Seguretat Local, Pla que estava contemplat al reglament de la Junta de Seguretat Local “però que, des de la seva creació l’any 2001, mai s’havia decidit impulsar”, ha assenyalat el conseller de Seguretat Ciutadana, Óscar Portas.

Comissió tècnica
Durant la Junta s’ha acordat la creació d’una comissió tècnica que valorarà tots els riscos que existeixen a l’illa i com afrontar-los. “És un pas molt important per a Formentera”, ha insistit el conseller, que ha explicat que “Formentera és un destí segur, però cal continuar treballant perquè es poden millorar moltes coses”.

Videovigilància
Un altre assumpte que s’ha tractat durant la Junta de Seguretat ha estat un Pla Pilot de Videovigilància. Es tracta d’un projecte en el qual està treballant el Consell i que, si bé encara està en fase molt embrionària, “pot ajudar molt a causa de la manca de mitjans personals”. En aquest sentit, el conseller Portas ha manifestat que “estam a l’espera d’informes per poder-lo dur endavant el més ràpid possible”.

Cal recordar que amb el robatori registrat la passada nit a una floristeria de Sant Francesc, ja són un mínim de 17 els assalts perpetrats a diferents establiments situats a diversos punts de l’illa.

Reforços de la Guàrdia Civil
Quant a la planificació de la temporada 2024, el president Córdoba ha destacat l’interès de la Guàrdia Civil per reforçar el seu personal a la Mar, un reforç que podria venir acompanyat de la presència d’una embarcació, “que és una cosa que fa anys que demanam, tant quan estàvem en l’oposició com ara des de l’equip de Govern”.

L’Institut Armat també s’ha compromès a reforçar els seus efectius a Formentera a través de la Unitat de Seguretat Ciutadana, així com a aportar reforços de la DGT, que estaran en coordinació amb la Policia Local. El Consell, per la seva banda, ha manifestat la seva intenció d’ajudar els efectius que es traslladin a l’illa amb la problemàtica de l’habitatge.

Creu Roja
Una altra qüestió que s’ha valorat a la Junta de Seguretat és la possibilitat que Formentera compti amb una base de Creu Roja per poder afrontar la problemàtica, cada dia més creixent, de l’arribada d’embarcacions amb migrants. “Creu Roja té un conveni amb l’Estat, per la qual cosa és l’Estat el que s’ha d’implicar i aconseguir desplaçar aquesta ONG a l’illa”, ha recordat el titular de Seguretat Ciutadana.

Enretirada de barques de migrants
Quant a la retirada de les embarcacions utilitzades per al tràfic il·legal de persones, el president Córdoba ha insistit que es tracta d’una competència de la Delegació del Govern “qui ha manifestat la seva voluntat d’assumir la seva responsabilitat en aquest assumpte”.

Assistència
A la reunió de la Junta de Seguretat de Formentera han assistit el president del Consell, Llorenç Córdoba, el conseller de Seguretat Ciutadana, Óscar Portas, la consellera de Benestar Social, Cristina Costa, el delegat del Govern a les Balears, Alfonso Rodríguez Badal, la directora insular de l’Administració General de l’Estat, Raquel Guasch, el Comandant en Cap de la Guàrdia Civil d’Eivissa i Formentera, Juan Carlos González, així com representants de Gent per Formentera i PSOE, de la Policia Local i de l’Hospital de Formentera entre altres.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES