TOP
Efectes del primer dia de la vaga dels treballadors del servei de neteja a Formentera. CIF

El Consell demana civisme a la ciutadania i culpa a Prezero de la vaga del servei de neteja

La magistrada que porta el cas de la vaga del servei de neteja de Formentera ha decidit mantenir la decisió cautelar sobre els serveis mínims que sol·licitaven els treballadors de l’empresa Prezero, per la qual cosa hauran de prestar els serveis indicats en el decret del Consell durant dues de les sis jornades que durarà l’aturada, així com atendre l’hospital cada dia.

Així ho ha determinat la jutgessa després de la compareixença celebrada aquest migdia havent escoltat l’explicació del Consell sobre el decret de serveis mínims que es va aprovar i al ministeri fiscal. Davant això, l’àrea de Gestió Ambiental controlarà cada dia que es compleixi l’estipulat.

La magistrada no ha volgut pronunciar-se sobre el fons de la qüestió fins que se celebri el judici, però sí que ha reconegut que en alguns llocs de l’Estat s’havia decretat el 50 % dels serveis mínims, tal com havia fet el Consell, atenint-se a l’indicat en el plec de condicions del concurs. Malgrat tot, indiquen des del Consell, “ha optat per mantenir les mesures cautelars fins a un pronunciament posterior per a no desvirtuar la vaga”.

Conflicte causat per Prezero
Des de la institució insular recorden que “aquest conflicte laboral és causat pel fet que Prezero ha incomplert l’acord pactat amb els seus treballadors sobre la pujada salarial plasmada en el conveni col·lectiu per a aquest any 2024, que no està repercutint a les nòmines des de gener, així com tampoc s’han materialitzat millores en les condicions laborals”.

Incompliment per part de Prezero dels termes de l’oferta amb la qual va aconseguir la licitació
Des de l’àrea de Gestió Ambiental consideren que “Prezero està sent irrespectuosa amb el poble de Formentera, ja que fa un any van saber que havien guanyat el concurs públic realitzat pel Consell i, després de tots aquests mesos, estan incomplint els termes de l’oferta amb la qual es van fer amb la licitació: no es disposa de maquinària nova, no s’han adquirit contenidors, ni papereres noves, tampoc els dispositius electrònics perquè els treballadors puguin exercir la seva feina, entre altres incompliments”.

“Alt incivisme” en el dipòsit de residus voluminosos als voltants dels contenidors
Des del Consell han indicat que “la vaga d’aquests dies, lamentablement, comportarà veure els contenidors bruts i amb escombraries al voltant, però això no pot veure’s acompanyat d’actes incívics al mobiliari urbà”. Així mateix, es vol incidir en el fet que la deixalleria no estarà oberta aquests dies per l’aturada, només podrà estar-lo els dos dies en què els treballadors apliquin la cautelar i, per això, es demana “responsabilitat ciutadana davant l’excés de dipòsit de residus voluminosos als voltants dels contenidors, ja que en els darrers dies s’està patint un alt incivisme amb relació a això”.

El Consell ha sol·licitat als treballadors, a través del sindicat UGT, saber quins dies seran els que surtin a recollir, però encara no hi ha una resposta al respecte.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES