TOP
El veler Nadir en la sortida de la regata (Font: Regata Ophiusa)

La XXI Regata Ophiusa uneix el port olímpic de Barcelona amb Formentera

Amb unes condicions de vent S/SE d’entre dotze i tretze nusos d’intensitat, la Regata Ophiusa va començar ahir dissabte a les 10.00 en aigües de Barcelona. La flota es va donar cita front el Port Olimpic barceloní disposada a cobrir el trajecte de 170 milles fins a la línia d’arribada front el port de La Savina, a Formentera. Recordem que la XXI edició de la Regata Ophiusa va haver d’ajornar-se de les seves dates tradicionals en la Setmana Santa a causa de les inclemències meteorològiques causades per la forta borrasca Nelson. Aquesta nova data de sortida l’últim cap de setmana d’abril aprofita la festivitat del 1r de maig per a facilitar la tornada a casa dels vaixells amb seu en ports catalans.

Les previsions meteorològiques per a la regata mostraven vents del S a SE variables tant en direcció com en intensitat. En el moment de la sortida, la brisa rondava els 8/10, amb una mar que arribava a ones de 1,5 metres tendint a la baixa. Des d’un primer moment, el First 50 ‘Nadir’ de Miki Puig i el Farr 40 ‘Phoenix’ de Xavier Peus es van posar al capdavant de la flota i a primeres hores del diumenge estaven a l’altura d’Eivissa a penes separats per un parell de milles en la seva distància a l’arribada. El ‘Phoenix ha optar llavors per arrumbar a Formentera deixant l’illa d’Eivissa per babord. El ‘Nadir’, per contra, es va decidir per navegar les costes d’Eivissa pel seu costat est, trobant millors vents en el seu recorregut i permetent-se allargar el seu avantatge sobre el segon classificat fins a unes set milles.

En tancar aquesta crònica, el ‘Nadir’ es trobava a 2 milles de creuar els Freus d’Eivissa i a només 6 milles de la línia d’arribada, navegant amb una feble brisa que l’empenyia cap a la Savina.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES