TOP
Segons les ordenances, les infraccions molt greus se sancionen amb una multa que va dels 10.001 als 30.000 euros. Jhde

Un Rent a Car vulnera les ordenances aparcant una vintena de cotxes en un espai públic

Una empresa de lloguer de vehicles des Ca Marí aparca una vintena dels seus cotxes a un espai públic situat al carrer de la Ratjada.

Així ho han fet saber veïns de la zona a Ràdio Illa, que ha pogut comprovar in situ, i en jornades diferents, que els cotxes eren estacionats al llarg d’una zona d’aparcament públic on segons les ordenances del Consell de Formentera no hi poden aparcar: “Les activitats de lloguer de cotxes tenen prohibida la utilització dels carrers i els espais públics per a l’aparcament mentre aquests no estiguin llogats pels seus clients”.

Segons diu l’Ordenança de Circulació, vigent a tot Formentera, “respecte als vehicles de lloguer sense conductor, quan disposin de contracte en vigor, hauran d’exhibir en lloc visible determinades dades: número de contracte, matrícula i dades temporals sobre el contracte”.
En el cas en qüestió, cap dels vehicles estacionats no tenia a la vista la documentació requerida. Per tant, no estaven en situació de lloguer per cap usuari.

Cap dels vehicles tenia a la vista la documentació requerida. Jhde

Cal recordar que, com especifica la normativa, “Els titulars de les activitats de lloguer de cotxes han de disposar d’espais degudament habilitats que comptin amb tots els permisos exigibles per a l’aparcament i el manteniment de la seva flota de cotxes” si bé s’especifica una excepció: “El Consell Insular de Formentera podrà autoritzar a aquestes empreses la utilització dels carrers i dels espais públics perquè puguin estacionar en exclusiva els vehicles que no estiguin llogats”, tot i que “l’autorització es limitarà a un màxim de tres cotxes”. Molt lluny de la vintena que hi ha habitualment aparcats en aquell punt durant l’època d’activitat del Rent a Car titular dels vehicles segons els veïns.

L’ordenança adverteix que “l’incompliment de la prohibició establerta provocarà l’actuació sancionadora per part de l’autoritat competent. Seran responsables de la infracció els titulars de l’activitat de lloguer”.

Pel que fa a la gravetat d’aquesta suposada irregularitat, es considera infracció molt greu tenir aparcats en la via pública més de deu cotxes per al lloguer sense que estiguin llogats.

L’ordenança defineix finalment la quantia de les sancions a aplicar: “Podran ser sancionades en via administrativa en funció de l’existència d’intencionalitat o reiteració d’acord amb la següent gradació: Infraccions lleus amb una multa de 1.000 a 3.000 euros. Infraccions greus amb una multa de 3.001 a 10.000 euros. Infraccions molt greus amb una multa de 10.001 a 30.000 euros”.
En tractar-se de l’estacionament de més de deu cotxes, la sanció que s’hauria d’aplicar seria la d’una infracció molt greu, de 10.001 a 30.000 euros.

Veïns de la zona han confirmat a la nostra emissora que aquesta pràctica no és nova.

Ràdio Illa ha consultat els fets al Consell. La institució, de moment, no ha anunciat mesures al respecte.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES