TOP
Els gats sense amo són habituals en els entorns rurals de Formentera.

Acción Francisco reclama que s’equipari el protocol per atropellament de cans i gats

Avui dia Formentera no disposa de cap protocol d’actuació en cas que hi hagi algun accident a la carretera en el que resulti ferit un gat, com ha explicat a Ràdio Illa Alicia Pascua, presidenta d’Acción Francisco: “Quan s’atropella un gat i te’l trobes, crides a la Policia Local i et diuen que no tenen lloc on acollir-lo, ni lector de microxip, i que això no està dins de les seves atribucions. Amb la Guàrdia Civil, passa el mateix”. En canvi, afegeix Pascua, “als cans se’ls identifica i es notifica a l’amo que el seu ca ha patit un accident”.
Des d’Acción Francisco s’ha assenyalat que sovint són els seus voluntaris els qui s’encarreguen de recollir els gats i buscar els seus propietaris, però no sempre disposen de temps per fer-ho. És per això que demanen al Consell que equipari el tracte als cans i gats i més encara tenint en compte que els propietaris d’aquests animals tenen els mateixos drets i obligacions.
A més, també demanen que s’habiliti un telèfon al qual cridar en cas d’atropellament d’un animal domèstic i que s’informi els ciutadans perquè sàpiguen com actuar.
Recordam que està prevista la publicació d’un decret que actualitza el Registre d’Identificació d’Animals de Companyia de les Illes Balears (RIACIB), i que obligarà a identificar tant a cans com a gats amb el microxip. De moment només és obligatori el registre de gossos.

Compartir

Comentaris (1)

  • Marta

    Hola que se dice de los gatos ..no entiendo muy bien y me interesa saber ..gracias.. marta…

Deixa una resposta

PROGRAMES