TOP
Una hamburguesa amb patates fregides. CAIB

Salut recomana consumir les hamburgueses ben fetes a l’estiu per evitar intoxicacions alimentàries

La Direcció General de Salut Pública del Govern balear aconsella aquests mesos d’estiu consumir les hamburgueses ben fetes per evitar les intoxicacions alimentàries provocades pel bacteri Escherichia coli, més freqüent a la carn picada poc feta. Per això, el departament de Seguretat Alimentària recomana que sempre que es consumeixi una hamburguesa fora de casa es comprovi abans que la carn està completament cuinada i que ha perdut el to vermellós indicatiu que encara està una mica crua.

Recomanacions

Salut Pública recorda que, aquests mesos d’estiu, preparar els aliments per ser consumits a l’aire lliure pot comportar el risc de contraure una intoxicació alimentària si no se segueixen unes simples normes d’higiene.

En primer lloc, és fonamental rentar-se les mans abans i després de manipular els aliments i desinfectar les fruites i verdures que no s’han de cuinar amb unes gotes de lleixiu apte per a aquest fi. Si es preparen ensalades, s’han de mesclar els ingredients abans de menjar per evitar les contaminacions creuades. També cal mantenir separats els aliments crus dels ja cuinats.

Alerta amb l’ou

La carn ha d’estar ben feta i, en la mesura que sigui possible, s’han d’evitar els aliments elaborats amb ou cru. Per això, les truites s’han de quallar bé i conservar-se a les geleres portàtils abans del consum. Durant l’elaboració, és recomanable no trencar els ous al mateix plat on s’han de batre, no fer servir la closca per separar el vermell del blanc o posar la truita al mateix plat que s’ha fet servir per girar la paella.

No descongelar a temperatura ambient

Durant el transport és aconsellable no deixar els àpats dins del cotxe durant molt de temps per evitar una exposició perllongada al sol. No s’han de descongelar mai els aliments a temperatura ambient, és més prudent fer-ho al frigorífic per evitar la proliferació de bacteris.

Finalment, per evitar les toxiinfeccions més freqüents ―salmonel·losi, listeriosi, E.Coli o la Campilobacteriosi― que cursen amb gastroenteritis, febre i vòmits en termes generals, s’han de seguir les mesures esmentades: cuinar bé les carns i els ous i mantenir-los refrigerats fins al seu consum; rentar bé les fruites i verdures i mantenir una correcta higiene de mans en tot moment.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES