TOP
Els apicultors Mario Romero i Jaume Portes, avui a Ràdio Illa.

Els dies 13 i 14 de desembre, Concurs de mels de les Balears. “La mel de Formentera és multiflor, dolça i molt bona”

Els dies 13 i 14 de desembre, Formentera acollirà unes jornades dedicades a la mel, organitzades per l’Associació d’Apicultors de Formentera.
El dissabte, al Club de Jubilats de Sant Francesc, se celebrarà un concurs de mels de les Illes Balears. L’endemà, diumenge, a l’envelat de Sa Senieta, tindrà lloc una ponència de l’apicultor Antoni Anglada, que inclourà un tast de mels de les nostres illes. A les 13.00 hores s’entregaran els premis als guanyadors del concurs, i a les 14.00 hores se servirà un arròs popular de matances, també a l’envelat de Sa Senieta, al costat del supermercat Eroski.

Mel de Formentera

Avui, els apicultors Mario Romero i Jaume Portes han explicat que la mel de Formentera es produeix en un entorn sec i amb floracions limitades, fet que la converteix en una mel especialment dolça i aromàtica. Romero ha destacat que, a la nostra illa, les abelles poden desplaçar-se fàcilment tant cap a zones d’interior com cap a la costa, cosa que els permet interactuar amb una gran varietat de flors i dota la mel d’un caràcter “molt especial i molt bo”.

Categories i premis

Segons han detallat els convidats, el concurs comptarà amb premis en diferents categories: mel original, mel de tardor i mel de primavera-estiu, cadascuna amb una dotació de 500 euros. A Formentera, la varietat principal és la mel de primavera, ja que les condicions climàtiques impedeixen recollir-ne durant l’hivern. El jurat estarà format pel president de les set associacions apícoles i per persones vinculades al món de la restauració i altres àmbits.

Diumenge, 14 de desembre

Enguany, l’apicultor Antoni Anglada oferirà indicacions sobre els criteris de qualitat per puntuar el producte i, a més, impartirà una xerrada oberta a tothom sobre les propietats de la mel, el diumenge 14 de desembre, que inclourà un tast de diferents varietats. Aquell mateix dia hi haurà també una ballada pagesa i un arròs de matançes popular, a un preu de 20 euros per adult i 12 euros per infant.

Textura i procedència 

Els apicultors han remarcat que una bona mel ha de ser de proximitat i no procedir de mescles de diversos països. També han assenyalat que la solidificació i la textura són indicadors de qualitat, i han recordat que la mel no caduca, tot i que amb el pas del temps pot perdre aromes i propietats.

Cartell de l’activitat.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a continuació:

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES