TOP
La mascareta continuarà sent obligatòria a entorns sanitaris i també al transport públic. CC0

Adéu a les mascaretes en interiors després de Setmana Santa

Les mascaretes als espais interiors deixaran de ser obligatòries el dimecres 20 d’abril, just passada la Setmana Santa, una volta el Consell de Ministres n’aprovi el decret corresponent el dia abans i aquest es publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat. Així ho ha traslladat el Ministeri de Sanitat a les comunitats autònomes en la reunió del Consell Interterritorial celebrada avui dimecres.
L’executiu estatal fa cas així del consell dels seus assessors, que recomanaven esperar aquests dies per començar a flexibilitzar l’ús de les mascaretes. També apuntaven que no es retirin en tots els espais ni per a tothom.

Obligacions i recomanacions
Les mascaretes continuaran sent obligatòries a entorns sanitaris i sociosanitaris com ara els hospitals o les residències de gent gran, i també al transport públic.
S’aconsella, això si, no utilitzar-les als centres educatius i fer-ne un ús responsable entre la població vulnerable quan no es pugui mantenir la distància de seguretat.
En l’àmbit laboral, s’aconsella fer servir la mascareta sempre que la feina s’hagi de fer a menys d’un metre i mig i no es pugui garantir la ventilació adequada. També serà aconsellable el seu ús als centres comercials i supermercats, a bars i restaurants, així com a espais culturals com teatres, cines,  sales de concerts o museus.

Dos anys amb la cara tapada
La mascareta ha format part de les nostres vides des de l’inici de la pandèmia, i si bé durant les primeres setmanes els experts insistien que no eren útils per a la població en general, l’abril del 2020, Protecció Civil ja va recomanar dur la mascareta per anar a fer les compres.

El 4 maig d’aquell any es va anunciar que la mascareta seria obligatòria sols al transport públic. Tres setmanes després, ja va ser obligatòria en interiors i en exteriors quan no es podien mantenir els 2 metres de distància. A l’estiu, la mascareta ja era obligatòria a tot arreu excepte per fer activitats esportives com anar en bicicleta o córrer.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES