TOP
Sols s’han acceptat 7 de les 27 sol·licituds presentades.

Ajudes de 150.000 euros per al pagament de lloguers als afectats per la covid

Avui s’obre el termini d’ajudes al lloguer d’habitatges destinades a les persones o unitats familiars que s’hagin vist afectades econòmicament per la crisi de la covid. Aquesta línia d’ajudes, publicada al BOIB d’avui, està dotada amb 150.000 euros i cobreix entre el 70 i el 100 % del cost del lloguer dels sol·licitants vàlids, amb un màxim de tres mesos de lloguer i una renda màxima de 1.200 euros mensuals, entre els mesos d’abril i octubre.
L’import màxim, depenent de les circumstàncies socials i laborals dels sol·licitants, pot arribar a un màxim de 3.240 euros. Les ajudes són de caràcter finalista i estan destinades al pagament total o parcial de la renda del lloguer i a la cancel·lació total o parcial dels crèdits sol·licitats pel finançament del lloguer entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre de 2020.

Renda màxima de 1.200 euros
La consellera d’Habitatge, Ana Juan, ha destacat que “des del Consell es treballa perquè tant aquestes ajudes com altres que ja es varen a posar en marxa arran de la pandèmia arribin com més aviat i al nombre més gran de persones de l’illa. Estam al costat de les persones per posar tots els recursos necessaris i per això aquesta línia d’ajudes de 150.000 euros és molt important per poder ajudar a la gent a fer front al problema del lloguer a Formentera”, ha assenyalat Juan, que ha remarcat que aquesta línia d’ajudes “és la primera que dóna el Consell en habitatge, però no serà la darrera”. La partida destinada per a aquestes ajudes, segons ha destacat Ana Juan, podria ampliar-se en funció de la quantitat de sol·licituds.

Vint-i-cinc dies per demanar les ajudes
Per facilitar l’accés a aquestes ajudes i resoldre qualsevol dubte, el Consell ha habilitat un servei d’informació i atenció a la ciutadania al número de telèfon 971 32 10 87. Les persones interessades tenen un termini de 25 dies naturals des d’avui per a sol·licitar les ajudes a través de l’Oficina Atenció Ciutadana (OAC) o de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC). A més, tota la informació i les bases també es publicaran al web del Consell www.conselldeformentera.cat
Les sol·licituds s’atendran per ordre d’arribada.

Situació de les persones sol·licitants
Per accedir a aquesta línia d’ajudes els sol·licitants han d’haver estat entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre en alguna d’aquestes situacions: desocupació, en un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), hagin vist reduïda la jornada de treball per motiu de cures, hagin cessat en l’activitat com a autònom, sigui autònom i mantingui l’activitat, però hagi experimentat una pèrdua d’ingressos del 75 % com a mínim, que sigui treballador de temporada, no tengui la consideració de fix discontinu i es trobi en situació de desocupació, que hagi estat víctima de violència de gènere o en situació de vulnerabilitat.

Amb contracte de lloguer i divuit mesos de residència
Entre les condicions que es demanen, les persones han de ser majors d’edat, amb residència a Formentera amb una antiguitat mínima de 18 mesos, titulars d’un contracte de lloguer de l’habitatge, que ha de ser el seu domicili habitual, i que la renda de lloguer mensual més les despeses i subministraments bàsics de l’habitatge (llum, gas, gasoil per a la calefacció, aigua, telefonia i quota de la comunitat) resulti superior o igual al 35 % dels ingressos nets de la unitat familiar.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES