TOP
Podi de la modalitat Olímpic. Unisport Consulting

Alberto Parrilla i Chloé Serra, campions de Balears de Triatló Olímpic a Formentera

Alberto Parrilla i Chloé Serra s’han proclamat avui campions de Balears de triatló en la modalitat Olímpic, en imposar-se en el X Triatló Illa de Formentera celebrat as Pujols. Parrilla, un assidu dels podis a les proves que se celebren a les Pitiüses, ha superat a Aritz Rodríguez, guanyador de la prova l’any passat, i a Javier Cardona, que han estat segon i tercer respectivament. En dones, Serra ha dominat la prova amb una gran superioritat i ha avantatjat en gairebé sis minuts a la segona classificada, Indre Barkute. Tercera ha estat Andrea Emery Sach, a gairebé 13 minuts de la guanyadora.

Es Pujols ha tornat a ser l’epicentre d’una nova edició del Triatló Illa de Formentera en les modalitats Sprint i Olímpic, una prova que s’ha consolidat al calendari de triatlons estatals i que avui ha reunit més de 330 atletes locals, estatals i internacionals, molts dels quals trien Formentera per a posar punt final a la seva temporada aprofitant les excel·lents condicions de l’aigua de la mar i una temperatura agradable en plena tardor.

Podi de la modalitat Sprint. Unisport Consulting

 

La prova ha tornat a disputar-se en dues modalitats, en funció de la distància recorreguda pels participants. En la modalitat Sprint, la sortida de la qual s’ha donat a les 14.15 h i en la qual també es podia competir per equips, els atletes han recorregut 750 metres nedant, 20 quilòmetres amb bicicleta i 5 quilòmetres de carrera. En aquesta modalitat, els guanyadors han estat Carlos Cabrera en homes i la joveníssima Emma Boda (17 anys) en noies. El primer ha marcat un temps de 1h 02′ 18″ i ha entrat a meta acompanyat per Vicent Ginestar, segon amb el mateix crono. Tercer ha acabat Marc Vall, amb una marca de 1h 04′ 47″. Entre les noies, la millor ha estat Emma Boda, amb un temps de 1h 12′ 15″, superant en tres minuts a Patricia Quirós i a Rosa Salas Fullana, segona i tercera respectivament.

Després s’ha disputat la competició en la modalitat Olímpic, que era, a més, el Campionat de Balears de la disciplina. Aquí els triatletes han hagut d’afrontar 1.500 metres nedant, 40 quilòmetres amb bicicleta i 10 quilòmetres corrent. El triomf a la prova masculina no s’ha resolt fins al darrer sector, quan Parrilla ha canviat el ritme i ha anat fent lloc progressivament. Només l’ha aguantat en la distància Aritz Rodríguez, guanyador de la prova l’any passat, que finalment ha acabat segon. Menys emoció hi ha hagut a la prova femenina, on la mallorquina Chloé Serra ha dominat de principi a fi.

Al final de la prova s’ha procedit al lliurament de premis a la plaça d’Europa, un acte que ha comptat amb la presència, entre altres autoritats, del president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba.

CLASSIFICACIONS
Olímpic Masculí
1-Alberto Parrilla (GD Presuntos) 2h01’26”
2-Aritz Rodríguez (Trideporte) 2h01’34”
3-Javier Cardona (AD Ibiza Halfmarathon) 2’03’07”

Olímpic Femení
1-Chloé Serra (Viva-Es Raiguer) 2h21’56”
2-Indre Barkute (AD Ibiza Halfmarathón) 2h27’48”
3-Andrea Emery Sach (Amistat-Novomar) 2h34’09”

Srint Masculí
1-Carlos Cabrera (Kamikazes Gan) 1h02’18”
2-Vicent Ginestar (Ondara-Tri Esport) 1h02’18”
3-Marc Valle (As. Deportiva Ibiza Halfmarathon) 1h04’47”

Srint Femení
1-Emma Boda (CE Triacademy) 1h12’15”
2-Patricia Quirós (CE Triacademy) 1h15’15”
3-Rosa Salas Fullana (Xtrem Calvià Team) 1h15’45”

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES