TOP
La presidenta, Alejandra Ferrer, ofereix el discurs del Dia de les Balears, avui a la plaça. Foto: CIF.

Alejandra Ferrer demana “contundència” per garantir l’accés a un “habitatge digne”

El Consell de Formentera ha celebrat avui el Dia de les Illes amb un acte institucional que ha tengut lloc a les 12 h a la plaça de la Constitució. La presidenta Alejandra Ferrer ha fet el discurs institucional on ha destacat tots els avanços que ha viscut l’illa de Formentera des que el 2007 amb la reforma de l’Estatut d’Autonomia de les Balears es va aconseguir un Consell propi per Formentera.
Tot i això, Alejandra Ferrer també ha explicat els reptes de futur que li esperen a l’illa de Formentera, entre els quals ha destacat que s’han de garantir els drets bàsics de la població i “un dels més importants és el de tenir accés a un habitatge digne. Aquesta problemàtica s’ha d’abordar amb contundència des de totes les administracions, i de forma coordinada”.
La presidenta també ha fet referència a la necessitat de seguir treballant per fer de Formentera una illa sostenible social, econòmica i mediambientalment. Aquest serà el segon estiu de posada en marxa del projecte formentera.eco que “permet regular l’entrada de vehicles en els mesos de major afluència per poder seguir preservant la nostra illa per futures generacions i garantir la qualitat de vida dels residents i millorar l’experiència dels nostres visitants”.
La regulació de l’estany des Peix, el tancament del cicle de l’aigua, l’eliminació del plàstic d’un sol ús i la millora del reciclatge, són altres dels reptes que ha anomenat Alejandra Ferrer. La presidenta ha destacat que en un dia com avui “les illes han d’estar unides en els seus objectius comuns, perquè volem una societat justa, un medi ambient protegit i una economia sana i compartida. Volem una societat culta, lliure, cohesionada i solidària”.

Lectura poètica
Abans del discurs institucional s’ha fet una lectura poètica de 5 fragments de poemes de 4 poetes, un de cada illa de les Balears. L’ex-batle de Formentera, Isidor Torres, ha llegit un fragment del poema “Les illes” del poeta mallorquí, Guillem d’Efak. Tot seguit, la professora, Selva Garrone, ha recitat un fragment d’un poema d’un poeta de la seva terra natal, Menorca, el fragment del poema que du per nom “No t’he parlat avui…” del poeta Pere Gomila.
A continuació els joves estudiants, Sasha Riccardo i Munay Guzman han interpretat dos fragments de dos poemes de la poeta Nora Albert d’Eivissa, “Lletra menuda” i “Sal i Silenci”. Finalment, la directora de l’escola de Sant Ferran i escriptora Neus Costa ha interpretat un fragment d’un poema de la poeta formenterera Maria Teresa Ferrer, dins “L’espera de la letargia”.

Presència d’autoritats
A l’acte han assistit els consellers i conselleres de l’equip de Govern i l’oposició així com el director general de Modernització i Administració Digital, Ramón Roca, entre altres autoritats. En acabar les colles de ball de Formentera Es Xacoters i Es Pastorells han fet una demostració de ball pagès a la mateixa plaça. Després s’ha ofert una degustació de productes típics de Formentera al públic assistent.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES