Alejandra Ferrer demana la reforma de la Constitució

La presidenta Alejandra Ferrer va reivindicar la reforma de la Constitució en l’acte institucional celebrat el passat divendres al Consell en motiu del 41è aniversari de la carta magna. Per Ferrer, s’hauria «d’afrontar sense por i complexos que un text legal que ja ha superat els 40 anys necessita una revisió per adaptar-se a les noves necessitats de la societat a qui pretén servir». Ferrer va indicar així mateix que «el futur passa per ser sostenible i per això les polítiques mediambientals i socials han de ser eix central de la feina de totes les administracions».

Representació pròpia al senat
D’altra banda, la presidenta reiterava la necessitat d’introduir algunes reformes en la Constitució, entre les quals «Formentera té la seva pròpia demanda específica: que l’article 69,3 se substitueixi el guió per una conjunció, de manera que es pugui escollir un Senador o senadora propi».
Aquesta demanda històrica de Formentera es va admetre a tràmit el 2 de novembre del 2018 a les Corts de l’Estat, però ha quedat paralitzada amb l’inici d’aquesta nova legislatura.
Per últim, Alejandra Ferrer es referia al fet que Formentera en particular, i les illes en general han de «veure reconegut i compensat el fet insular».
Per finalitzar l’acte, els alumnes del taller de música tradicional de l’Escola de Música i Dansa de Formentera, Clara Escandell i Jaume Ramírez, interpretaren 3 peces musicals, «Sa Curta», «Sa Calera» i «Pàgines Enrere».

About Author

Comments are closed.

background