TOP
Alejandra Ferrer a Ràdio Illa. Arxiu

Alejandra Ferrer (GxF) reclama que les aigües del litoral es controlin des de Formentera

Alejandra Ferrer, la candidata de Gent per Formentera a la presidència del Consell de Formentera, ha defensat que la institució insular sigui decisiva per prendre mesures amb relació a les aigües litorals i el Parc Natural de la nostra illa, àmbit en el qual actualment no té competències. Per aquest motiu, la seva formació vol impulsar la llei de sostenibilitat marítima que, inspirada en l’esperit del projecte Formentera.eco, vol regular i limitar els fondejos litorals, reduir el trànsit marítim de línia entre les Pitiüses i implementar solucions per a la recollida d’aigües brutes i residus sòlids de les embarcacions.

D’altra banda, la número 1 de GxF considera que el problema de l’accés a l’habitatge “és el més important que tenim a Formentera perquè afecta a tothom” i sosté que cal reforçar la inspecció per fer complir la normativa sobre zonificació i sostre de places turístiques, una mesura que hauria de fer sorgir més allotjaments per a tot l’any. A més, vol continuar amb la política de promoció pública d’habitatge i impulsar l’Oficina de l’Habitatge del Consell perquè aporti garanties de cobrament i de manteniment de l’immoble als propietaris, de manera que “inclús el Consell es faci responsable de tornar la casa [després de l’arrendament] en bon estat”. L’objectiu, segons Ferrer, és que “els propietaris no tenguin excusa per no llogar” els seus immobles. Així mateix, anuncia que caldrà arribar a acords amb el Govern balear per construir un “conjunt residencial” per a treballadors públics.

PTI i la Savina
D’altra banda, la representant de GxF ha declarat que cal modificar el Pla Territorial Insular (PTI) de 2010 perquè incorpori la possibilitat de crear les infraestructures agrícoles i ramaderes que demanda el sector primari, al mateix temps que implanta mesures per combatre “l’especulació”.
En un altre àmbit de coses, Ferrer ha assenyalat que Formentera ha de recuperar la gestió del port de la Savina en tot allò que tengui repercussió sobre la nostra població i ha lamentat que l’Autoritat Portuària de Balears (APB) es comporti “com una empresa privada que només té els beneficis com a objectiu”. A més, la candidata de GxF aposta perquè el nucli urbà de la Savina “deixi de donar l’esquena a les salines”, impulsant algunes intervencions com la que ha d’afectar els carrers Gregal i Ponent. Així mateix, amb la finalitat de proporcionar més places d’aparcament, Ferrer sosté que cal obrir una zona d’estacionament prop dels pantalans de l’estany des Peix i recorda que, si l’APB vol reformar algun dels seus edificis, haurà de dotar-los d’un aparcament soterrat.

Remodelació de la carretera
En mobilitat, la candidata és partidària de renovar el ferm de la carretera principal i segregar-ne el carril bici, per la qual cosa reclama un nou conveni amb l’Estat. Per incrementar la seguretat, aposta per millorar la visibilitat i reduir la velocitat en alguns trams conflictius i portar a terme una “petita ampliació” en la cruïlla de la carretera principal i la que condueix a ses Illetes i es Pujols. A més, ha recordat que la contracta de transport públic que ha d’entrar en vigor els pròxims mesos comprèn un increment de freqüències i línies així com l’adaptació dels autobusos a la mesura de Formentera. Pel que fa a la xarxa de camins, Ferrer indica que s’ha de trobar una solució definitiva que permeti reduir la propagació de la pols i fer-ne més eficient el manteniment. En aquest sentit, descarta l’asfaltatge i indica que existeixen nous materials i mètodes per implementar.

Es Pujols, la Mola i Sant Ferran
Finalment, la candidata ha detallat algunes intervencions que considera necessàries en els nuclis urbans. Destacam que as Pujols ha anunciat la creació de noves zones verdes i passarel·les en els terrenys públics interiors des Pujols. A més, en la circumval·lació de la localitat turística s’hi preveuen aparcaments subterranis sota zones esportives cogestionades pels establiments hotelers.
A la Mola planteja renovar la carretera d’accés i cercar opcions per obrir una via segura per a ciclistes i vianants. Al Pilar, projecta unir la plaça de l’Església amb la plaça de la Casa del Poble, permetent-hi el pas dels vehicles a baixa velocitat a través d’una zona amb prioritat per a vianants. A més, reclamarà la creació d’un Centre d’Atenció Primària i d’un parc infantil al poble. Per acabar, a Sant Ferran ha avançat que buscarà el consens amb els veïns per construir un nou centre cultural a l’antiga escola, que entre altres serveis i equipaments, hauria d’acollir un “auditori de petit format”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES