Andrea Romero Escandell amb el seu or. ARE

Andrea d’Or

Andrea Romero Escandell ha guanyat la medalla d’or en 5.000 metres del Campionat d’Espanya sub-23 a l’aire lliure disputat aquest diumenge al complex esportiu Ruth Beitia de Santander.

La Formenterera del Joventut Atlètica Elx ha arribat a meta amb un crono de 16:29.63, temps idèntic al marcat per la corredora Carmen Riaño Aransay, del Club Grupompleo Pamplona Atlético, amb qui ha compartit el primer lloc del podi.

Instant en que Andrea Romero i Carmen Riaño recullen la medalla d’or. LlDp

Les dues atletes han arribat frec a frec a meta amb un avantatge de més de 12 segons respecte a la tercera, Alicia Berzosa Martin, que ha aturat el rellotge en 16:41.89.

Amb aquest or, Andrea Romero tanca la temporada tot seguint la seva gran progressió en el món de l’atletisme balear i estatal, on ha aconseguit diverses marques autonòmiques, com la de 3.000 m el cap de setmana passat al Campionat d’atletisme per Comunitats celebrat a Granollers, i molt bones actuacions en l’àmbit nacional. Sense anar més lluny, ara fa dues setmanes la corredora de la Mola va acabar quarta a la final absoluta dels 1.500 m del campionat d’Espanya.