TOP
Correbou de Fornalutx (Foto: MallorcaDiario)

Ànima Naturalis: “Les festes populars amb bous podrien estar rebent actualment ajuts públics per valor de fins a 80 milions”

AnimaNaturalis i CAS International han realitzat una intensa recerca en tots els municipis d’Espanya per a descobrir quant diners públics es destina a mantenir i subvencionar els festejos populars amb bous, que esclouen les curses de braus (corridas de toros). Sobre la base de la llei de transparència, a través de la seu electrònica de la web de cada ajuntament, s’ha contactat a cadascun dels 1.820 municipis que organitzen festes populars amb toros i la xifra estimada ascendeix a un total de 42 milions d’euros en 2019 (que podrien arribar a ser el doble amb ajuts indirectes), per a la realització d’un total de 17.708 festejos, una xifra que es manté més o menys estable anys després d’any en la majoria dels municipis, encara que alguns ja l’han arribat a doblar aquest 2023.

En total, 1.820 municipis organitzen cada any algun tipus de ‘festa’ popular amb toros. Això representa el 22% de tots els municipis que hi ha a Espanya. El País Valencià és amb 8.623 espectacles i amb una diferència aclaparadora, la comunitat que més n’organitza, amb dades de 2019. A les Illes Balears, l’única ‘festa’ que es manté actualment és el correbou de Fornalutx.

Aquesta setmana n’hem parlat al De far a far amb na Cristina Ibañez, d’Ànima Naturalis:

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES