Aprovada la reforma del Codi Penal que augmenta les penes als conductors homicides

La mesura per augmentar les penes als conductors ha prosperat al Ple del Senat amb 222 vots a favor i 14 en contra. La reforma ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris excepte Unidos Podemos En Comú Podem i Marea.

Velocitat, alcohol i drogues com a agreujants
Una reforma del Codi Penal que endureix les penes per imprudències al volant en incorporar com a agreujants l’excés de velocitat i el consum de drogues o alcohol. Així mateix castiga amb fins a 4 anys de presó abandonar el lloc de l’accident després d’haver-lo causat. A més, un delicte contra la seguretat vial que causi morts o ferits serà sempre tipificat com a imprudència greu i castigat amb penes d’entre 1 i 4 anys de presó. Ara bé si aquesta imprudència causa almenys dos morts o un i un ferit molt greu, es podrà condemnar a sis anys.

Una iniciativa popular
Aquest enduriment de penes per als causants d’accidents de trànsit s’ha aconseguit gràcies a la lluita de les famílies dels eivissencs Daniel Viñals o Vanesa Patricio, que foren víctimes d’imprudències al volant. Les seves famílies entregaren al Congrés més de 300.000 signatures per l’enduriment d’aquestes penes.

About Author

Comments are closed.

background