TOP

Aprovada la reforma del Codi Penal que augmenta les penes als conductors homicides

La mesura per augmentar les penes als conductors ha prosperat al Ple del Senat amb 222 vots a favor i 14 en contra. La reforma ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris excepte Unidos Podemos En Comú Podem i Marea.

Velocitat, alcohol i drogues com a agreujants
Una reforma del Codi Penal que endureix les penes per imprudències al volant en incorporar com a agreujants l’excés de velocitat i el consum de drogues o alcohol. Així mateix castiga amb fins a 4 anys de presó abandonar el lloc de l’accident després d’haver-lo causat. A més, un delicte contra la seguretat vial que causi morts o ferits serà sempre tipificat com a imprudència greu i castigat amb penes d’entre 1 i 4 anys de presó. Ara bé si aquesta imprudència causa almenys dos morts o un i un ferit molt greu, es podrà condemnar a sis anys.

Una iniciativa popular
Aquest enduriment de penes per als causants d’accidents de trànsit s’ha aconseguit gràcies a la lluita de les famílies dels eivissencs Daniel Viñals o Vanesa Patricio, que foren víctimes d’imprudències al volant. Les seves famílies entregaren al Congrés més de 300.000 signatures per l’enduriment d’aquestes penes.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES