TOP
Imatge d’arxiu d’una barca de la migració irregular, a ses Pesqueres Altes.

Arriba una barca amb 14 persones migrants a la zona des Ram

Avui diumenge a les 19.10 h, s’ha detingut a 14 persones d’origen magribí a la zona des Ram, per arribada irregular en territori espanyol, segons ha informat la Delegació del Govern. El grup ha set localitzat a terra, i en la intercepció han participat patrulles de seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil i agents de la Policia Local.
La Delegació del Govern encara no ha aclarit si es tractava d’homes o dones, si es trobaven en bon estat de salut, o la seva nacionalitat, que en la majoria dels casos similars és algeriana.
Es tracta de la novena barca de la migració irregular que és localitzada a terra o en aigües territorials de Formentera des d’inicis d’any. D’aquesta manera, enguany ja s’ha comptabilitzat l’arribada de 142 persones. El darrer cas es va registrar el passat 13 de juliol, amb l’arribada de 17 persones a aigües pròximes a cala Codolar.

Protocol
El protocol habitual en els casos d’arribades irregulars a Formentera consisteix a traslladar els arrestats a Eivissa, on passen un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja.
Després queden sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.
Posteriorment, els adults algerians sense fills menors quedaran en llibertat amb l’obligació d’abandonar l’Estat, ja que el seu país d’origen manté tancada la frontera i no accepta repatriacions des d’Espanya, segons informa la Delegació del Govern.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES