TOP
Una barca emprada per migrants a les costes de Formentera. Arxiu.

Arriba una nova barca amb 13 persones a bord

Tretze homes, tots ells d’origen magribí i en aparent bon estat de salut, van desembarcar ahir a la nit a Formentera en una embarcació de petita eslora equipada amb un motor fora borda, segons ha informat la Delegació del Govern central a les Balears. Les persones migrades foren interceptades per les patrulles de la Guàrdia Civil i agents de la Policia Local as Caló, a les 21.55 hores. La mateixa font no ha informat de la presència de menors en el grup, de la nacionalitat dels migrants ni de la localització de la barca, tot i que aquest matí, a la riba de la platja des Arenals, a Migjorn, diversos veïns han pogut documentar la presència d’una embarcació abandonada amb bidons i armilles salvavides a bord i nom àrab (vegeu fotografia).
La darrera embarcació d’aquestes característiques va recalar a Formentera la mitjanit del passat 29 de setembre, amb 9 persones a bord. Des d’inicis d’any, s’ha comptabilitzat l’arribada en barca de 385 persones migrants en aigües o territori formenterer.

Traslladats a Eivissa
Està previst que en les pròximes hores tots els detinguts per arribada irregular siguin traslladats a Eivissa, on passaran a estar sota la custòdia de la Policia Nacional durant un màxim de 72 hores, mentre se’ls hi tramita l’expedient de devolució. Posteriorment aquestes persones passaran al circuit assistencial d’ONG (sigui a les Illes o a la Península) o bé viatgen per ser ingressats en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), tot i que durant les darreres setmanes, segons ha indicat la Delegació del Govern, no hi ha hagut places lliures.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES