TOP
Imatge d’arxiu d’una de les embarcacions arribades el passat 1 d’octubre.

Arriba una nova embarcació amb migrants as Ca Marí

La Delegació del Govern ha informat que en les darreres hores s’ha localitzat a la platja de Ca Marí una embarcació de petita eslora que provindria del nord d’Àfrica. S’ha posat en marxa un dispositiu de la Guàrdia Civil que ha detingut a 10 ocupants. La Delegació no ha informat de la nacionalitat dels arrestats, però cal recordar que enguany han desembarcat a Formentera persones amb passaport algerià. Aquesta és una de les tres embarcacions que s’han detectat en les darreres hores a l’arxipèlag balear.
D’altra banda, aquesta matinada, el Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) ha detectat una embarcació al sud-est de l’arxipèlag de Cabrera. Al voltant de la 1, el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil ha interceptat l’embarcació de 5 metres d’eslora amb 10 homes a bord. Ja han estat posats a disposició de la Policia Nacional.
A més, s’ha detingut un home d’una segona embarcació arribada a Cap Blanc (costa meridional de Mallorca) també avui. S’ha posat en marxa un dispositiu de la Guàrdia Civil per interceptar la resta dels ocupants.

Recompte de 2019
Aquesta seria la tretzena embarcació que ha arribat a les costes de Formentera d’ençà que començà el 2019, segons les dades de la Delegació del Govern, que en aquest recompte només ha sumat les barques que arriben a terra i no les detectades a mar oberta.
Formentera ha passat de vuit immigrants detinguts per arribada irregular el 2017 a 14, l’any 2018, i de moment, en el 2019, s’han detingut 175 persones (comptant els d’avui).

Compartir

PROGRAMES