TOP
Una barca arribada as Caló el passat juliol.

Arriba una segona barca en poques hores: 29 persones en total

Una embarcació provinent del nord d’Àfrica amb 17 persones a bord (15 homes i 2 dones) ha arribat as Copinar la passada matinada, al voltant de la 1 h. La Delegació del govern ha informat que tots es troben en aparent bon estat de salut. Es tracta de la segona barca que recala a Formentera després que a la tarda d’ahir es detectés l’arribada de 12 persones més a s’Estufador.
Un particular ha avisat de l’arribada i en l’operatiu per localitzar i detenir per arribada irregular als nouvinguts han intervingut patrulles de seguretat ciutadana de la Guàrdia Civil de Formentera.
Des de la mitjanit han arribat a les Balears un total de vuit barques amb 91 persones. A més de la de Formentera, han recalat 7 més a Mallorca. Des d’inicis d’any, s’ha comptabilitzat l’arribada en barca de 363 persones migrants en aigües o territori formenterer.

Traslladats a Eivissa
Tots els detinguts en les darreres hores a Formentera ja han set traslladats a Eivissa, on passen a estar sota la custòdia de la Policia Nacional durant un màxim de 72 hores, mentre se’ls hi tramita l’expedient de devolució. Posteriorment aquestes persones passaran al circuit assistencial d’ONG (sigui a les Illes o a la Península) o bé viatgen per ser ingressats en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), tot i que durant les darreres setmanes, segons ha indicat la Delegació del Govern, no hi ha hagut places lliures.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES