TOP
Barca arribada la matinada passada a Migjorn. Paco Castelló

Arriben dues noves barques amb 19 migrants

Aquesta matinada passada, pels volts de les 03 h, una patrulla de la Guàrdia Civil ha interceptat un total de set persones migrants d’origen magribí a la carretera des Ca Marí, segons ha informat la Delegació del Govern. Tots homes i en aparent bon estat de salut.

D’altra banda, agents de l’institut armat han localitzat a les 08.15 h d’aquest matí un segon grup d’una dotzena de migrants d’origen magribí i també en aparent bon estat de salut a la zona des Arenals, a Migjorn.


Barca de migrants a Migjorn. Paco Castelló

Arribades durant 2023
En el còmput general d’aquest 2023, a Formentera s’han detectat a terra o en aigües territorials a 23 grups de la migració irregular. D’aquesta manera, enguany ja s’ha comptabilitzat l’arribada de 315 persones procedents del continent africà.

Protocol
El protocol habitual que aplica la Guàrdia Civil en els casos d’arribades irregulars a Formentera consisteix a traslladar els migrants a Eivissa, on passen un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després queden sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES