TOP
Toni Juan, ‘Pins’, i Paco Castelló.

Associació de Serveis Nàutics: “Hem hagut de fer malabars”

Toni Juan, ‘Pins’, i Paco Castelló, de l’Associació de Serveis Nàutics de Formentera (ASNF), han explicat a Ràdio Illa que enguany han hagut d’incrementar el preu del lloguer de les embarcacions “entre un 20 i un 30%” per contrarestar l’augment del cost dels amarratges al port de la Savina. Castelló, que amb la seva empresa ha combinat l’amarratge de les barques de lloguer dins i fora de les instal·lacions portuàries, ha afirmat que enguany ha hagut “de fer malabars” per continuar amb la seva activitat econòmica.

En aquest sentit, des d’ASNF han reclamat que la gestió dels dos ports esportius de la Savina, de la qual depenen per amarrar les seves barques, “no vagi d’any en any”. En canvi, opinen que l’Autoritat Portuària de Balears (APB) hauria d’assignar concessions de llarga durada als futurs explotadors de les marines esportives amb la finalitat de generar un escenari que permeti una planificació i estabilitat a les empreses que intenten oferir els seus serveis al port de Formentera.

Reunió amb “tots els implicats”
Paral·lelament, l’entitat ha assenyalat que cal trobar solucions a la problemàtica del seu sector, així com a la situació actual a l’estany des Peix, on una recent tempesta ha provocat desperfectes a desenes d’embarcacions. Tant ‘Pins’ com Castelló asseguren que és necessària una “iniciativa política” per aglutinar en una reunió “tots els implicats”, de manera que a través “d’un concurs d’idees” es poguessin proposar solucions de futur que aconsegueixin el màxim consens possible.
Finalment, han lamentat el mal estat de les rampes per varar embarcacions d’esbarjo. D’una banda, la des Copinar es troba en males condicions i no es pot utilitzar i, d’altra banda, la de sa Boca de l’estany està exposada als vents de Ponent i a les onades del trànsit marítim pròxim.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES