TOP
Subestació elèctrica.

Autoritzada la construcció de la nova subestació elèctrica de Formentera

El Govern ha donat avui llum verda al projecte de construcció de la nova subestació de Formentera a 132 kV, una autorització que inclou també l’ampliació de la subestació ja existent a 30 kV i la connexió entre ambdues infraestructures. Una volta les obres estiguin finalitzades, el Ministeri d’Indústria serà l’encarregat d’autoritzar-ne l’enllaç.
El passat 22 de maig, el Consell de Govern ja va aprovar la declaració d’interès autonòmic del projecte, que també compta amb la declaració d’impacte ambiental favorable de la Comissió Balear de Medi Ambient emesa l’octubre de 2019.

Aïllada i adaptada a les disposicions ambientals
Red Elèctrica (REE), encarregada del projecte d’interconnexió submarina entre Eivissa i Formentera, té previst iniciar les obres de construcció de la nova subestació el segon trimestre de l’any vinent a l’entorn industrial de la zona de Ca Marí. Es tracta d’una infraestructura blindada i aïllada amb tecnologia GIS (Sistemes d’Informació Geogràfica) i adaptada a les disposicions ambientals.
Així, l’alçada de la construcció serà igual o inferior a la de les edificacions properes i comptarà amb un apantallament visual i acústic. A més, disposarà de mesures específiques d’integració paisatgística mitjançant pantalles vegetals amb espècies adaptades a l’entorn i es protegiran els elements patrimonials com els murs de pedra seca ja existents a la zona.

Beneficis
Quan entri en funcionament, la nova subestació elèctrica serà la font principal d’energia de l’illa, contribuirà a la davallada del cost de producció de l’energia, actualment un dels més cars de tot l’estat, i permetrà abaratir el preu de la factura de la llum. També garantirà la seguretat i el subministrament elèctric de l’illa, alhora que reduirà les emissions de CO2.
D’altra banda, el projecte de la subestació de Formentera facilitarà l’arribada de la fibra òptica a l’illa, amb les millores de connectivitat i els beneficis als sectors productius que això suposa.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES