Baixa la natalitat a Formentera durant el 2018

Segons les dades que el Registre Civil ha facilitat a Ràdio Illa, durant el 2018 s’han inscrit a Formentera 80 nadons, als quals caldria afegir una parella de bessones que consta com a nascuda però encara no ha estat inscrita, de manera que el número total de nenes i nens nascuts l’any passat ascendiria a 82.
Aquesta xifra suposa un descens en vuit infants respecte als 90 nascuts el 2017 i una reducció en 43 boixos en relació a la xifra rècord assolida el 2013, de 125 nenes i nens. Cal anar fins a l’any 2011, amb 78 infants registrats, per trobar una dada inferior a la de 2018.
Recordam que alguns dels nadons inscrits a la nostra illa han nascut a Eivissa, Mallorca o altres indrets, però sempre que els pares siguin residents a Formentera, tenen l’opció de registrar l’infant com a nascut a l’illa, segons han assenyalat fonts del Registre Civil.

Més bodes i menys defuncions
Pel que fa a enllaços, el Registre Civil informa que en el darrer any s’han inscrit 98 matrimonis, dels quals 44 són bodes canòniques. Recordam que el mossènyer de Formentera, Miquel Àngel Riera, indicà que en el passat exercici s’havien practicat 39 bodes catòliques, i no 44, una diferència en cinc matrimonis que des de les parròquies s’explica pel fet que alguns actes celebrats l’any 2017 han acabat inscrivint-se el 2018.
Sobre les 54 unions civils del darrer any, dos dels matrimonis han estat entre persones del mateix sexe. En comparació amb l’any 2017, s’ha registrat un ascens dels enllaços contrets a Formentera, ja que en aquell any se celebraren 85 bodes.
Pel que fa a les defuncions, durant el darrer any han faltat 36 persones, una xifra inferior a les 43 que van morir el 2017.

About Author

Comments are closed.

background