TOP
La presidenta Armengol en la compareixença d’ahir. Foto: CAIB

Balears aplaudeix la decisió de l’Estat d’exigir PCR negativa als viatgers internacionals procedents de països de risc

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha valorat molt positivament la decisió de l’Estat d’exigir a partir del 23 de novembre als viatgers internacionals procedents de països de risc una PCR negativa en les darreres 72 hores per poder entrar al territori espanyol. S’atén així una de les principals peticions que Balears ha traslladat al govern espanyol per poder tenir més controls sanitaris en els aeroports i així ser una destinació més segura. Armengol ha insistit en la importància que el govern de l’Estat i la UE avancin en aquest sentit.

Sancions per a qui no arribi amb PCR negativa
Aquesta exigència se suma als controls sanitaris que fins ara es duien a terme a tots els passatgers internacionals en els punts d’entrada, com el control visual i de temperatura, així com el formulari de control sanitari que els viatgers han d’omplir. En aquest formulari el viatger ha d’incloure si disposa o no de la PCR negativa i en qualsevol moment se li podrà sol·licitar l’acreditació del resultat de la prova. En cas que no arribin amb la PCR negativa, serà sancionat.

Incidència acumulada
En el cas dels països europeus i de la zona Schengen se seguiran les indicacions del mapa de risc que estableix el Centre Europeu per al Control de Malalties. Ara per ara i segons aquest organisme, tots els països europeus es trobarien en situació de risc excepte Noruega, Finlàndia i Grècia.
Per a tercers països, el criteri seria no superar els 150 casos d’incidència acumulada per 100.000 habitants en 14 dies. De moment, superen aquest topall els Estats Units, Argentina, el Marroc o Colòmbia, entre altres.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES