TOP

Balears podria tenir 243 casos d’infants amb trastorn autista

Així ho ha informat a la Conselleria de Salut, la Conselleria d’Educació que ha detectat aquests casos i els ha derivat.

L’equip d’Avaluació de les dificultats socials i de la comunicació s’ha reactivat per millorar les deteccions i intervencions respecte als alumnes amb trastorn autista.

Fins ara només hi havia 3 persones en l’equip avaluador a tot l’arxipeleg, el proper curs seran 5, de les que una estarà a les Pitiüses, una altre a Menorca i 3 a Mallorca. Aquest servei s’està potenciant degut a que s’està incrementant la presencia d’aquest trastorn.

És molt important la detecció el més aviat possible, ja que si es treballa abans dels 7 anys, es pot treballar per a una evolució positiva. Hi ha una sèrie de proves que es poden aplicar a partir de les primeres sospites. Els professors han d’estar formats i detectar els signes d’alarma.

A Formentera funciona des de fa anys l’Associació Pau Mayans per a la integració i la formació de persones que pateixen el TEA i que tenen necessitats especials, amb programes d’educació, rehabilitació i teràpies especials.

Compartir

PROGRAMES