TOP
Bartomeu Escandell a Ràdio Illa.

Bartomeu Escandell deixa entreveure que no continuarà fent política al Consell

El conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, ha anunciat a Ràdio Illa que després de 16 anys presentant els comptes insulars i assumint diverses carteres del Govern de Formentera, “s’ha de deixar espai a gent nova” perquè s’ha “guanyat en experiència, però s’ha perdut en frescor”. El membre de Gent per Formentera, que ha format part de tots els Governs des de la constitució del Consell, el 2007, ha assegurat que durant aquestes quatre legislatures ha fet el que ha “sabut i pogut” i que, de cara a les pròximes eleccions del mes de maig, és hora “d’encoratjar a la gent que no hi ha res més polit que estar al servei del lloc on vius”.

Preguntat sobre si es planteja abandonar l’acció política en la propera legislatura, ha declarat que “hi ha molts llocs per fer política, no sé si algú ha estat 16 anys governant aquesta illa, és un període molt llarg i s’han de fer passes cap a la renovació”. A més, el de la Mola ha afegit que espera “que comptem amb gent preparada per dur endavant aquesta institució. No és fàcil, sempre acabes agreujant o satisfent a la gent i en un lloc tan petit sempre és complicat” i ha conclòs: “Estic content de la feina feta”. Així mateix, el responsable econòmic insular ha destacat que el Consell queda “molt ben armat econòmicament” i és “financerament estable”. Sobre aquest extrem, durant l’entrevista s’ha referit al fet que la institució insular no manté deutes amb entitats financeres i de fet té un romanent d’uns 6 milions d’euros.

Pressupost rècord del Consell 
D’altra banda, Escandell ha presentat els comptes del Consell per al 2023, els més alts de la història, que ascendeixen a 38,4 milions d’euros, cosa que suposa un augment de més del 13% amb relació amb els d’enguany. El titular d’Hisenda ha explicat que aquest increment del pressupost insular s’explica per l’augment del finançament provinent del Govern balear, la pujada dels fons europeus i la millora en l’eficàcia de la recaptació de taxes i impostos locals que porta a terme l’ATIB (Agència Tributària de les Illes Balears).

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES