TOP
Taulell de l’AECC a Formentera.

Campanya “Contra el càncer de còlon, mou el cul”

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha presentat la campanya “Mou el cul” animant a la població a adoptar hàbits de vida saludables i a participar en els programes de garbellat implantats a l’Estat, perquè si es detecta a temps, el càncer de còlon pot curar-se en el 90% dels casos.

La campanya
A fi de conscienciar sobre la relació que tenen el sedentarisme, el sobrepès i l’edat, amb el desenvolupament del càncer colorectal, la campanya incita a realitzar exercici físic, cuidar l’alimentació i participar en els programes de detecció precoç si es tenen entre 50 i 69 anys.

El president de l’AECC a Illes Balears, Dr. José Reyes ha aprofitat la presentació per a “animar a la població a participar en el programa de garbellat de càncer de còlon que ja està estès al 100% en tot el territori balear. Un programa gratuït, desenvolupat per la DG de Salut Pública, dirigit a la població d’entre 50 i 69 anys, sense símptomes i sense antecedents, als qui els arribarà una carta d’invitació per a poder recollir el kit en les farmàcies col·laboradores i fer-se el test de sang oculta en femta, una prova molt senzilla i indolora. El programa de garbellat és enormement eficaç, útil i literalment et pot salvar la vida. Encara que no tinguis símptomes ni antecedents familiars, si reps la carta, si us plau participa”. A Balears, el càncer de còlon és el tumor maligne de major incidència, es van diagnosticar prop de 900 casos en 2022 i és el segon amb major nombre de defuncions.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES