Can Misses disposa de 56 llits més per atendre pacients de covid-19

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha habilitat la nova Unitat d’Estada Mitjana (UEM) de Ca na Majora, situada a l’edifici antic de l’Hospital Can Misses, per ampliar en 56 el nombre de llits disponibles per a pacients amb covid-19.
Amb aquesta ampliació, l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera disposarà de més d’un centenar de llits exclusius per a pacients amb covid-19: 40 a la Unitat de Medicina Interna F, 56 a la nova UEM Ca na Majora i 13 més en la unitat de Cures Intensives.

Contractació de 29 professionals més
La posada en marxa de Ca na Majora ha comptat amb aportacions d’hotelers i d’altres empreses privades. El Consell d’Eivissa ha fet funcions d’enllaç. Com a resultat d’aquesta col·laboració, s’ha pogut dotar la nova UEM en només uns dies. Paral·lelament, l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha contractat i format a un equip compost per gairebé una trentena de professionals, entre els quals es troben 4 metges, 10 infermeres, 10 tècnics auxiliars d’infermeria i 5 zeladors.
Les persones que ingressin a la nova UEM seran pacients amb covid-19, amb simptomatologia lleu i procedents de residències. Si el seu estat empitjora, seran traslladats pel SAMU 061 a la Unitat de Medicina Interna F o a l’UCI segons el cas.

Primers pacients a l’edifici antic
Avui han ingressat a la UEM els primers quatre pacients, procedents de les residències Can Blai i Cas Serres, però que ja estaven hospitalitzats a la Unitat de Medicina Interna de l’edifici F. El trasllat l’ha fet el SAMU 061 aquest matí, seguint estrictes normes de seguretat, amb una llitera aïllada. Els quatre pacients es troben estables. Si hi ha més pacients amb covid-19, amb simptomatologia lleu i que provinguin de residències ja seran ingressats directament a Ca na Majora.

About Author

Deixa una resposta

background