Cançó d’autor, teatre i una cantada pagesa, al cartell de L’Illa a Escena

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d’arts escèniques i musicals previstes per aquest inici d’any: «L’Illa a Escena». La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha explicat que la Sala de Cultura (Cinema) acollirà sis propostes adreçades a diferents tipus de públic per «promoure i fomentar la vida cultural a l’illa. Hi haurà presència d’expressions artístiques, tant del món del teatre, com del musical, passant pels espectacles infantils».

Febrer
El cicle s’inicia amb la «III Cantada Pagesa». La cantada oferta per l’àrea de Música Tradicional de l’Escola de Música i Dansa de Formentera comptarà amb la presència d’una quinzena de cantadors, tant de noves generacions com d’antigues que interpretaran cant formenterer glossat i redoblat.
El concert tendrà lloc dissabte 2 de febrer a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i l’entrada serà gratuïta.
El 16 de febrer, dins del projecte cultural Barnasants, festival internacional de cançó d’autor, Gemma Humet i Estel Solé presentaran «A cau de les paraules». Les dues artistes oferiran un viatge poètic i musical que sacseja les emocions. Solé a través de la seva poesia i Humet a través de les seves cançons.
El concert tendrà lloc dissabte 16 de febrer a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i l’entrada és gratuïta.
També cal destacar que dins d’aquest programa la cantautora formenterera, Maria José Cardona, actuarà el pròxim dijous 7 de febrer a Barcelona al Harlem Jazz Club de Barcelona.
Per acabar el mes, la companyia Javier Aranda presenta a Formentera «Vida», un espectacle de titelles per a nens a partir de 10 anys. L’obra combina moments plens de tendresa, tractats amb un humor elegant. L’espectacle ha estat guardonat amb premis com: Millor espectacle de Teatre Fira Internacional de teatre de Huesca, Premi al millor espectacle de petit format a Feten, Millor espectacle a la Fira de Titelles de Lleida, entre d’altres.
L’obra es podrà veure dissabte 23 de febrer a la Sala de Cultura (Cinema) i té un preu de 3 euros.

Març
I al mes de març arriba a Formentera «Refugi», de la companyia eivissenca Clownidoscopio. Un espectacle sense paraules per a tota la família, on el duet format per David Novell i Monma Mingot utilitza els ingredients que millor domina —lirisme, enginy i jovialitat— amb les més acurades tècniques de clown, per a recrear una mirada aguda, delicada i intensa, per les relacions humanes.
L’espectacle es podrà veure el 9 de març a les 18.00 h a la Sala de Cultura Cinema i té un preu de 3 euros.
Per últim, a final de març a Formentera es representarà «La Classe», de la companyia El Somni Produccions. La classe planteja un viatge a través de la vida de dos amics, dos adolescents companys de pupitre als quals anirem seguint al llarg de tota la seva vida. Una obra que parla de molts de temes, tots ells presents en les nostres vides.
La classe es podrà veure dissabte 30 de març a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i té un preu de 5 euros.

Abril
El mes d’abril arriba a Formentera el segon dels concerts de BarnaSantsGiorgio Conte i Joan Isaac presenten «Dues cultures, un sol mar». Les veus d’Isaac i Conte se sumen en aquests concerts especials per retre homenatge a la cançó d’autor italiana i catalana. Ho faran com si fossin dos mercaders venecians: intercanviant-se aquest material tan valuós que són les cançons. El Mediterrani els uneix i reuneix.
El concert es podrà veure el dissabte 13 d’abril a la Sala de Cultura (Cinema) i l’entrada és gratuïta.

Suport cultural
La consellera ha agraït el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics per a la difusió de les arts escèniques que ha fet possible la realització d’aquest programa que «esper que gaudeixin tots els formenterers i formentereres».

About Author

background