TOP
Cartell de la concentració. SOS Vivienda

‘Canviem el rumb’ dona suport a la protesta de SOS Vivienda d’aquest diumenge

La plataforma ‘Canviem el rumb’, amb el suport de Som Energia Eivissa, Eivissa es planta, Kesti Klab, Taller de Músiques, Amics de la Terra Eivissa, Prou!!!, GEN-GOB. IEE, Emprendada Feminista, Plataforma Pensionista Pitiüsa, La Utòpica, Extinction Rebellion Ibiza i Dones Progressistes, a més de les entitats formentereres Qué Celeste! i la Comissió de Festes de Santa Maria, mostra el seu suport a SOS Vivienda Formentera i a la protesta a la Savina convocada per aquest diumenge 23 de juny.

Segons ‘Canviem el rumb’, “a Eivissa també estam cansats d’esperar solucions de les administracions. Tot i que sempre es comprometen a posar en marxa solucions, no hem vist fer cap actuació efectiva per facilitar l’accés a l’habitatge als residents de les nostres illes”.

Model turístic responsable d’una “vulneració sistemàtica i crònica del dret a l’habitatge”
La plataforma ‘Canviem el rumb’ ha nascut per denunciar el model de desenvolupament turístic actual, que assenyalen com a responsable d’aquesta situació. “És molt preocupant constatar com la “marca Ibiza” ens ha portat una vulneració sistemàtica i crònica del dret a l’habitatge, convertint cases en béns especulatius, expulsant i empobrint als residents”.

Per a aquesta plataforma, “aquests impactes negatius afecten a tothom, però de manera més dramàtica a les persones i col·lectius més vulnerables, que pateixen unes conseqüències insuportables”.

Per aquest motiu, exigeixen mesures urgents i subratllen que “la solució no passa per construir més habitatges, perquè les nostres illes ja pateixen els impactes d’una pressió urbanística desproporcionada, ni per incentius fiscals als propietaris que lloguen a preus demencials”.

Finalment, des de ‘Canviem el rumb’ insisteixen que “cal anar a l’arrel del problema: el monocultiu econòmic turístic-immobiliari. Necessitam obrir un diàleg profund sobre el nostre model actual i passar de la queixa i les paraules buides a un canvi de rumb real”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES