TOP
Test de covid.

Cap nou contagiat de covid a Formentera, que segueix amb tres casos

Formentera no ha registrat nous positius en covid-19 en les darreres hores. L’Àrea de Salut pitiüsa ha informat que hi ha tres pacients lleus o asimptomàtics que reben seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària. Així mateix, cap contagiat de Formentera ha hagut de requerir atenció hospitalària. Des que començà la pandèmia s’han diagnosticat 113 casos de coronavirus en aquesta illa.

Defunció d’una persona de 83 anys
A Eivissa, l’Àrea de Salut ha fet pública el seu condol per la mort ahir a les 18.30 h d’una dona de 83 anys, que tenia patologies prèvies i es trobava ingressada en Medicina Interna des del passat 21 d’octubre. Amb aquesta ja són 14 les morts de persones amb covid-19.
D’altra banda, la secció de Biologia Molecular de Laboratori de Microbiologia ha detectat en l’última jornada 43 nous casos, tots ells a Eivissa. D’aquesta manera baixa lleugerament el nombre de nous positius detectats per dia respecte a les dades dels últims tres dies: 67 ahir dijous, 49 dimecres i 64 dimarts. En el mateix termini de temps s’han donat tres altes, de manera que la xifra de pacients actius puja a 39 casos i supera de nou els 500 casos actius, fins als 529.
Actualment hi ha 50 persones ingressades, sis d’elles a l’UCI. També reben seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària 479 persones lleus o asimptomàtiques, el 90,5% el total de casos actius. Finalment baixa el nombre de professionals en vigilància activa fins als 28, tres menys que ahir, dels quals 8 són positius, dos menys que fa 24 hores.

Les noves mesures a Eivissa, l’illa amb la incidència més gran de les Balears
La conselleria balear de Salut ha informat que l’illa d’Eivissa presenta la incidència més important de casos de la comunitat autònoma en els últims 14 dies, amb 273 casos per 100.000 habitants, mentre que en el conjunt de Balears és de 213 casos per cada 100.000 habitants.
Per aquest motiu, el Govern ha decretat noves restriccions de mobilitat a tota l’illa, que entraran en vigor avui a les 22 hores i que tendran una vigència de 15 dies.
La limitació de la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn s’estableix, per a l’illa d’Eivissa, entre les 22.00 hores i les 06.00 hores. En aquesta franja horària queden prohibits tots els desplaçaments, de manera que cap establiment podrà romandre obert al públic. A més, queda prohibit el servei de restauració a l’interior dels locals. Aquests establiments només podran servir a les seves terrasses, que queden al 50% de la seva capacitat. Així mateix, en la restauració s’haurà de mantenir la distància de seguretat interpersonal de metre i mig i en cada taula no podrà superar-se el número màxim de participants en les reunions, de sis persones.

Compartir

PROGRAMES