TOP
Juan Vicente Boned acompanyat de la presidenta Ana Juan i la vicepresidenta Alejandra Ferrer durant l’entrega dels premis.

Cas Majoral rep el guardó a la millor iniciativa de turisme circular

El Govern de les Illes Balears ha lliurat aquest dimarts els Premis del Turisme 2022 durant la VI Nit del Turisme, que ha tingut lloc a la Misericòrdia (Palma). Aquestes distincions honorífiques es dediquen a iniciatives o actuacions que aposten per la viabilitat, la innovació i la sostenibilitat del producte turístic de les Illes Balears i, així, contribueixen a millorar la qualitat, la competitivitat i l’emprenedoria del sector.

Els premis consten de nou categories diferents i en una d’elles, el Guardó a la millor iniciativa de turisme circular, s’ha reconegut el projecte Cas Majoral com a “exemple d’economia circular i unió entre el sector primari i el sector terciari”, tot apuntant que “la seva producció de quilòmetre zero va destinada a restaurants de Formentera i elaboren tots els productes amb sistemes ecològics sense productes químics”.

Juan Vicente Boned, promotor del projecte, recollint el guardó a mans del conseller balear de Turisme Iago Negueruela. CAIB

 

Cas Majoral
Amb aquesta iniciativa s’ha recuperat per a ús agrícola la finca de Cas Majoral, que s’estén des del Camí vell de la Mola fins as Mal Pas, a tocar dels complexos Ses Eufabietes i Casbah. En aquests terrenys s’hi ha sembrat cinc hectàrees d’ordi i blat xeixa i mil oliveres de les varietats arbequina, piqual i koroneiki per produir oli de quilòmetre zero. A més, s’hi han plantat 400 figueres autòctones, de cultiu intensiu, per a comercialitzar figa fresca i seca, de la forma tradicional de la nostra illa i altres 1.600 arbres fruiters i productes d’horta, i també es compta amb una explotació ramadera amb 100 caps de bestiar.

Reducció del 100% dels residus orgànics
Un dels objectius d’aquesta explotació, en pos d’assolir la circularitat, és reduir el 100% dels residus orgànics produïts als complexos hotelers Ses Eufabietes, Casbah i Apartaments Roca Plana, amb els seus respectius restaurants, que gestiona la família Boned Bufí, propietària també de la finca de Cas Majoral. Aquests residus orgànics es transformen en un compost d’alta qualitat que serveix com a adob dels camps de la finca, tancant així el cercle de producció i reaprofitament.

Compartir

PROGRAMES