TOP
en Vaitua Mike amb na Simona Colzi a l’estudi 1 de Ràdio Illa

Cercant el pare mort a Formentera: “Vull tancar aquest capítol de la meva vida”

Al De far a far d’ahir vam ser testimonis d’una història colpidora i intrigant alhora. Ens la va explicar un dels seus protagonistes, en Vaitua Mike, un jove polinesi nascut i criat a Tahití de mare nadiua i pare italià. Amb l’adolescència i la majoria d’edat va decidir que volia buscar i conèixer el seu pare, Giancarlo Luzatto, qui havia marxat de Tahití quan ell tan sols tenia dos anys. La seva cerca a Europa el va fer descobrir el 2019 a través d’un popular programa de televisió a Itàlia que el seu pare havia mort a Formentera l’estiu de 1987. El seu cos va ser descobert a Punta Anguila amb, segons resa el certificat de defunció, múltiples politraumatismes i feia unes tres setmanes que estava a ses penyes.

Ara, finalment, després de la pandèmia i les dificultats econòmiques, en Vaitua ha pogut venir a Formentera on s’allotja a casa la creadora local Simona Colzi, que li intenta donar un cop de mà en aconseguir més informació sobre els darrers dies de vida del pare d’en Vaitua, que vivia a Alacant i que es desconeix quant de temps havia passat a Formentera abans de morir. De fet, a en Vaitua el què li interessa més és saber on són les restes d’en Giancarlo al cementiri de Sant Francesc, cosa que de moment ningú els hi ha pogut dir. Ara, un jutge a Eivissa podria ajudar a posar llum sobre les causes de la mort i, sobretot, saber on exactament del cementiri descansa en Giancarlo.

Escolteu aquesta història en el següent enllaç. I si, per casualitat, algú fa memòria o recorda alguna cosa d’aquell cas de 1987, per favor poseu-vos en contacte amb Ràdio Illa per ajudar a en Vaitua. Gràcies.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES