TOP

Cinc positius actius a Formentera, tots lleus

En les darreres hores no s’han diagnosticat nous positius a Formentera i s’han concedit altes per curació, de manera que, segons informa l’Àrea de Salut, hi ha cinc casos actius a l’illa. Les mateixes fonts indiquen que els casos de Formentera són lleus o asimptomàtics i no revesteixen gravetat, de manera que reben seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària. D’ençà que començà la pandèmia s’han detectat a Formentera 124 casos de coronavirus.

A les Pitiüses: 19 positius i 22 altes
En les darreres hores s’han concedit 22 altes en la salut pública de Formentera i Eivissa, de manera que les curacions se situen en les 3.145, fet que suposa que el 86% del total de contagis ja ha superat la malaltia des de l’inici de la pandèmia.
A aquestes altes cal restar els 19 nous positius detectats en el laboratori de Microbiologia de Can Misses durant l’última jornada, tots ells relatius a Eivissa. D’aquesta manera, continuen baixant els actius fins als 481 casos, tres menys que en l’últim recompte. Hi ha 42 persones hospitalitzades en els diferents dispositius covid de l’Àrea de Salut: 30 entre les unitats F i Ca na Majora de l’Hospital Can Misses, set a l’UCI, i cinc a la part medicalitzada de l’hotel pont.
A més, 439 persones reben seguiment domiciliari pel seu estat lleu o asimptomàtic a les Pitiüses. Finalment, segueix descendint el nombre de professionals en vigilància activa fins als 29, dos menys que ahir, dels quals 16 són positius, tres menys que fa 24 hores.

La capacitat de l’UCI es podria triplicar
L’ocupació actual de l’UCI, que disposa de 15 llits sense necessitat d’ampliació a altres zones, és del 66%, ja que a més dels set pacients ingressats positius en covid n’hi ha tres més per altres patologies, de manera que queden encara cinc llits lliures.
La disposició de l’UCI permet absorbir la situació actual i com que no ha calgut ampliar la unitat de crítics cap a l’àrea quirúrgica, no s’ha interferit en l’activitat de quiròfans, que continua amb el 100% de les intervencions programades i urgents. Cal esmentar que està previst que es pugui ampliar l’UCI fins a disposar de 44 llits, és a dir, gairebé es triplicaria la seva capacitat ordinària.

Compartir

PROGRAMES