Comença el servei de neteja del litoral: durant l’hivern només atendrà emergències

El servei de neteja d’aigües litorals de les Balears ha set adjudicat per un període d’un any, a partir de l’1 d’octubre, segons han informat a Ràdio Illa fonts de la conselleria balear de Medi Ambient. La prestació la portarà a terme l’UTE FCC – Ecolmare per un import de devers 1 milió d’euros.
El servei adjudicat consta de dues fases: entre l’1 d’octubre i el 30 d’abril es desplegaran tres embarcacions (una a les Pitiüses i amb base a Eivissa, una a Mallorca i una a Menorca) que es dedicaran a tasques d’emergència, com per exemple, vessaments a la mar.
A partir de l’1 de maig i fins al 30 de setembre començarà el servei de neteja regular (no només per casos d’emergències) que comptarà amb dues embarcacions a Formentera (una per aigües de platja i una altra pel litoral) i cinc a Eivissa (quatre per platges i una pel litoral). Menorca disposarà del mateix desplegament que Eivissa i Mallorca comptarà amb 10 embarcacions (vuit de platja i dos de litoral).
Les embarcacions que operen a les platges són de petita eslora i fan feina en les aigües menys profundes i pròximes a la costa, amb possibilitat de navegar en cales de reduïda maniobrabilitat. En canvi, les embarcacions de litoral són la novetat del nou contracte i la seva eslora de més longitud permet que operin en aigües més profundes on, segons assenyala la conselleria de Medi Ambient, les estadístiques indiquen que es retiren més plàstics.

Servei bloquejat fins a octubre del 2020
El servei de neteja del litoral, que l’any passat retirà durant la temporada turística més de 66 tones de fems a les Balears, de les quals gairebé dues a Formentera, ha quedat inoperatiu enguany. D’una banda la declaració de l’estat d’alarma va suspendre els procediments administratius i, d’altra banda, un recurs presentat per una empresa i que ja es va resoldre a favor de la conselleria, bloquejaren l’adjudicació.

About Author

Comments are closed.

background