TOP
Fragment del cartell del curs.

Conferències, tallers i visites guiades al Curs d’Història de Formentera

L’àrea de Patrimoni posa en marxa el Curs d’Història de Formentera durant el mes de novembre. Aquesta iniciativa constarà de nou sessions repartides durant tot el mes amb conferències, tallers i visites guiades a diferents béns patrimonials de l’illa. El curs està validat pel Centre de Professorat de Formentera i reconeix crèdits de lliure configuració al professorat que hi assisteixi.
La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha convidat la ciutadania a participar en aquest curs i ha mostrat la seva satisfacció per poder realitzar-lo, assenyalant que “Formentera necessita esdeveniments com aquest que ens ajudin a aprofundir en el coneixement, difondre i fer valdre la nostra història de la mà d’investigadors i estudiosos”.
Les sessions se celebraran a les 19 h a la sala de plens del Consell, al Centre de Dia, a excepció de la sessió del dissabte 27, que serà a les 11.00 h. L’entrada és lliure i no cal inscripció.

Programació
-Dimarts 2 (de 19 a 20 h): La prehistòria. Dra. Maria Bofill.
-Dijous 4 (de 19 a 20 h): L’època antiga: púnics i romans. Dra. Maria Bofill.
-Dimarts 9 (de 19 a 20 h): Taller: fonts i tècniques auxiliars de la història (les tipologies d’eines lítiques i de ceràmiques, la numismàtica, l’epigrafia…). Dra. Ana Mezquida.
-Dijous 11 (de 19 a 20.30 h): De l’Imperi bizantí a al-Àndalus. Taller: Què diuen els ossos? Antropologia física i història. Dra. Almudena García-Rubio.
-Dimarts 16 (de 19 a 20 h): De la conquesta de 1235 a la despoblació. Dr. Antoni Ferrer.
-Dijous 18: Taller (de 19 a 20 h): Formentera als arxius i biblioteques. Dr. Santiago Colomar.
-Dimarts 23 (de 19 a 20 h): L’illa despoblada i la colonització. Dr. Santiago Colomar.
-Dijous 25 (de 19 a 20 h): Emigració, Guerra Civil, franquisme i recuperació democràtica. Dr. Santiago Colomar.
-Dissabte 27 (d’11 a 12.30 h): Visita guiada (amb vehicles propis): el molí Vell i la torre des Pi des Català. Paula Juan.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES