TOP
Signatura del conveni per part de Verónica Castelló i Antoni Vera. CIF

Consell i Govern signen el conveni de gratuïtat amb les escoletes de Formentera

La vicepresidenta primera del Consell, Verónica Castelló, i el conseller balear d’Educació, Antoni Vera, han signat avui a Formentera el conveni de gratuïtat de 0 a 3 que garanteix la gratuïtat als dos centres d’educació infantil de l’illa.

Gràcies a aquest acord, les dues escoletes de Formentera rebran 2.286.000 euros fins al 2027 i tindran garantida així la gratuïtat a totes les etapes d’educació infantil.

El conseller insular d’Educació, Óscar Portas, ha volgut agrair a Antoni Vera que hagi complert les promeses que va realitzar durant la seva visita a l’illa el mes d’agost. “Va venir, va veure les necessitats que teníem i ha tornat ara al novembre portant fets, i veurem com es traslladen aquests fets als pressupostos de la comunitat autònoma per a 2024 i com aquestes necessitats de Formentera en matèria educativa es fan finalment realitat”. Portas ha recordat així mateix que un total d’un centenar de boixos de les dues escoletes de l’illa es beneficiaran d’aquesta gratuïtat.

Per la seva banda, Antoni Vera ha apuntat que el Govern tenia el compromís “de fer efectiva aquesta promesa electoral que dúiem en les passades eleccions autonòmiques, que era garantir la gratuïtat a totes les famílies en l’etapa de 0 a 3 anys”. En aquest sentit, ha recalcat que, encara que hi ha zones de les Balears en les quals encara no ha estat possible arribar al 100% de les famílies, “a Formentera tots els alumnes que han volgut, han pogut tenir la gratuïtat de 0 a 3 anys”.

Quant a les actuacions previstes en matèria educativa a Formentera, Vera ha destacat la “molt necessària” ampliació de l’IES Marc Ferrer. “El projecte estarà acabat en aquest mes de desembre, per la qual cosa les obres es podran licitar a principis de 2024”, ha indicat.

També està pendent la reforma de l’edifici més antic del CEIP Mestre Lluís Andreu i la unificació dels dos edificis “en la qual hem hagut de començar a treballar perquè no hi havia res fet, ni projecte bàsic ni avantprojecte”, per la qual cosa es començarà a treballar l’any vinent en un projecte “que haurà de ser una realitat en aquesta legislatura perquè ens hem trobat un edifici bastant antic que necessita una reforma integral”.

Una altra de les actuacions que es duran a terme, serà dotar de zones d’ombra als patis del CEIP de Sant Ferran, ja que, encara que el centre és nou, “no es va preveure” aquesta actuació.

Instantània de la visita al CEIP el Pilar. 7bts

 

Finalment, al CEIP del Pilar de la Mola està prevista una ampliació per construir el servei de menjador i altres instal·lacions que necessita el centre.

La signatura del conveni s’ha dut a terme tot just abans que el conseller Antoni Vera i el gerent de l’IBISEC, Mateu Suñer, hagin iniciat una visita als centres del Pilar de la Mola, Sant Ferran, Mestre Lluís Andreu i l’IES Marc Ferrer.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES