El Consell recull 100 tones de residus orgànics en el Pla Pilot aplicat a Sant Francesc

En una iniciativa en què hi han participat 50 establiments del poble durant 4 mesos, entre juny i setembre de 2017. Entre els locals que s’hi han sumat hi havia bars, cafeteries, restaurants, hotels, supermercats, l’hospital i l’escoleta, tots ells considerats com a grans productors de residus.
Cada establiment ha disposat d’uns petits contenidors que s’han retirat cada vespre amb el mètode porta a porta.
La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera ha indicat que «s’ha aconseguit un estalvi de 167 € per tona de matèria orgànica recollida, el que suposa un estalvi total de 16.700 €, ja que es tracat de residus que no s’han hagut d’enviar a l’abocador Eivissa, com sí que passa amb la fracció de rebuig.
Amb les 100 tones de residus orgànics recollits s’està fent compost a la planta de tractament des Cap i està previst aprofitar el producte resultant en els camps de l’illa». El procés de compostatge que s’està fent servir barreja els residus orgànics amb les restes de poda triturada. Després d’un procés de 4 mesos de maduració el compost estarà disponible per als pagesos de Formentera.
El cost de la prova pilot ha estat de 80.000 euros, finançats per Consell i dels quals el Grup Leader ha aportat 32.000 euros. Ara, el Consell estudia l’ampliació de la recollida d’orgànic als grans productors de l’illa.

About Author

Comments are closed.

background