TOP
Vista aèria del port de la Savina. APB

Córdoba es manifesta “totalment en contra de l’ampliació del port” i assegura que cal reordenar-lo

El president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, ha remès un comunicat per manifestar que està “totalment en contra de l’ampliació del port de la Savina”. El cap insular es refereix a l’ampliació del port que, segons ha publicat Diario de Ibiza, ha presentat en reunions privades davant de polítics i empresaris formenterers Alberto Pedraza, responsable de Puertos y Litorales Sostenibles, l’empresa que explota la dàrsena de Llevant de la Savina així com l’espai del port de Vila que antigament gestionava el Club Nàutic d’Eivissa. La proposta passa per destinar tot l’actual mirall d’aigües del port de la Savina a la nàutica d’esbarjo i desplaçar els vaixells de càrrega i passatge a una futura escullera exterior, situada en paral·lel a l’actual.
La nota que ha enviat avui el servei de comunicació insular exposa que Córdoba s’ha mostrat “així de rotund” arran de “la insistència de Gent per Formentera, Sa Unió i un mitjà de comunicació per conèixer quina és la seva opinió d’un projecte d’ampliació del port”. A més, Córdoba ha declarat que era coneixedor de la proposta: “A jo, igual que a Alejandra Ferrer i a Ana Juan, em van presentar abans de les eleccions del maig del 2023 una idea per al port. El que jo vaig veure no es pot anomenar ni projecte ni megaprojecte, com assegura un mitjà de comunicació. Em van explicar una idea juntament amb algunes imatges, només”.

GxF i Sa Unió, “mimetitzats”
Córdoba s’ha mostrat alhora “molt sorprès” que tant Sa Unió com Gent per Formentera, “partits que s’estan mimetitzant i tenint els mateixos interessos malgrat les discrepàncies que escenificaven la legislatura passada”, hagin decidit, segons la nota, “posar al centre de l’opinió pública una presumpta ampliació del port” que, d’acord amb el president, “ni existeix, ni és al full de ruta de l’Autoritat Portuària [de Balears] i del qual no hi ha ni tan sols un projecte oficial conegut”. “Hauran d’explicar quins interessos tenen en què s’obri en aquests moments aquest debat, un any després d’haver-se produït”, ha recalcat.
El president del Consell ha recordat en el comunicat que, “tal com ja havia indicat més d’una vegada, qualsevol actuació que es vulgui dur a terme al port es debatrà en profunditat a la Junta de Portaveus”. Així mateix, ha insistit que en aquests moments el que cal abordar és la reordenació interna del port, “que aquest sí que és un assumpte que és sobre la taula i que ens ha d’ocupar els pròxims mesos”.

Compartir

Comentaris (2)

 • Pedro Galli

  Córdoba es manifesta “totalment en contra de l’ampliació del port” i assegura que cal reordenar-lo
  Per Radioilla 16 maig, 2024

  Faltaba expresarse Córdoba sobre ampliar el puerto de Formentera, y dijo que estaba EN CONTRA (🤦‍♂️).
  El P-LIB de Formentera es entonces el único partido político de la isla que quiere ampliar el puerto con el fin de aumentar el comercio.

 • susana braggio costa

  Siempre en la mia mamma dirección, destruir la isla solo por más dinero… Si la naturaleza de Formentera se ve afectada quien va a querer visitarla?
  No hay más territorio del que se ve, es poco y frágil… Claro que la mejor forma es reordenar… Para hacer que el puerto aumente su actividad hay que crear más infraestructuras que destruyen, el aumento de personas ya es un problema.. Qué poco te la estimado, solo piensas en tu bolsillo y ganar adeptos, esos que vienen a Formentera solo para sacarle rédito

Deixa una resposta

PROGRAMES