TOP
Llorenç Córdoba durant una intervenció al Parlament. YouTube

Córdoba es reafirma com a independent i prefereix no compartir amb els socis de Sa Unió les negociacions amb el Govern

Llorenç Córdoba, president del Consell de Formentera i diputat de l’illa al Parlament balear, ha emès avui una nova nota de premsa en què explica que “seria irracional comunicar als socis dels partits que conformen la coalició de Sa Unió de Formentera [PP i Compromís] qualsevol decisió que impliqui l’actual Govern de les Illes Balears”. Qui encapçalà les darreres candidatures de Sa Unió al Consell i al Parlament, afegeix que “en els pròxims dies es comunicaran les conseqüències de les reunions que s’estan tenint avui dia amb el Parlament”.
Cal recordar que el passat dilluns el president Córdoba va emetre una altra nota en què afirmava que en uns moments que qualificava “d’incertesa política”, es plantejava “deixar de fer costat incondicionalment al Govern balear del Partit Popular”, tot i que no en revelava els motius concrets. En el comunicat d’avui tampoc aclareix aquest extrem: “He guardat per a mi les causes del comunicat d’aquest dilluns”. Així mateix, afirma que “com a representant de Formentera mai anteposaré les meves idees al benestar social comú”.

“Defensar els interessos del poble, no de cap partit”
En el comunicat d’avui Córdoba es defineix com a “persona responsable de representar l’illa” i manifesta que “té l’obligació de defensar els interessos del poble, no de cap partit”. I ha afegit que “som una illa independent, som l’illa de Formentera, i com a tal no està adscrita a cap partit polític”.
D’altra banda, el diputat i president declara que “com a persona de paraula, he complert al 100% el pacte d’investidura amb l’actual Govern balear. És de justícia recordar que ha estat el diputat per Formentera qui ha provocat el canvi de govern i ha fet presidenta Marga Prohens”.
Des del PP de Formentera s’ha informat Ràdio Illa que el pacte per la investidura de Prohens no implica “una adhesió incondicional” a les postures del Govern balear i que s’espera poder mantenir una reunió amb Córdoba per aclarir aquesta situació el més aviat possible.

Abstencions de Córdoba en el Ple del Parlament
El Parlament aprovà ahir la moció de Vox perquè no sigui necessari conèixer el català per fer feina a la funció pública. En la votació, el diputat Llorenç Córdoba s’abstingué, desmarcant-se així del PP després d’anunciar dilluns que es replanteja el suport incondicional a l’Executiu balear. Finalment, la moció ha tirat endavant amb 32 vots a favor, 24 en contra i l’abstenció del diputat per Formentera. Posteriorment, Córdoba tornà a desmarcar-se del vot popular amb una abstenció en la votació de la proposició de Llei de transparència i control dels càrrecs públics de les Balears impulsada pel PP, una norma que contempla l’eliminació de l’Oficina per a la Prevenció i Lluita contra la Corrupció.

La incògnita dels motius de Córdoba i les especulacions
De moment, Córdoba continua sense revelar els motius de la seva postura, cosa que ha desfermat les especulacions. La petició de dimissió, per part de l’oposició, del vicepresident del Govern, Toni Costa, esquitxat pel cessament del també eivissenc Juan Antonio Serra Ferrer com a gerent de l’Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació (IBETEC) en ser processat per una agressió sexual, ja que Costa coneixia la seva imputació i havia amagat aquest fet a la presidenta Prohens, podria ser una de les causes.
Tampoc es podria descartar que el president Córdoba no vegi bé alguna mesura referent a Formentera proposada als pressupostos autonòmics de l’any 2024 i hagi adoptat una postura de força de cara a renegociar amb l’Executiu balear.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES