TOP
Marga Prohens i Llorenç Córdoba, avui al Consolat de Mar.

Córdoba “no és partidari” del creixement en alçada dels edificis que proposa el Govern

El president del Consell i diputat del Grup Mixt per Formentera, Llorenç Córdoba, s’ha reunit avui amb la cap del Govern balear, Margalida Prohens, al Consolat de Mar. Córdoba ha declarat en la compareixença de premsa posterior que des de Formentera “no són partidaris” de què els edificis puguin créixer en altura, una de les mesures que comprendrà el futur decret llei d’habitatge que vol aprovar l’executiu autonòmic.
Això sí, el representant formenterer ha destacat “la importància” del fet que el paquet de mesures que contempla el decret llei s’aplicarà a cada illa en funció de la voluntat de cada institució insular. Per aquest motiu el president ha avançat que l’equip de Govern insular analitzarà les altres mesures integrades en el decret.

Façana de la Casa de Colònies, a Sant Francesc.

 

D’altra banda, Córdoba ha subratllat que del “pacte de 20 punts” subscrit entre Sa Unió i el PP autonòmic, ja s’han complert dues de les demandes: que el Consell recuperi el control sobre la Casa de Colònies (que es destinarà a l’allotjament temporal de docents sense casa) i la gratuïtat en el primer cicle d’Infantil, de 0 a 3 anys.

Salut i el català
Pel que fa a l’eliminació del requisit del català per accedir a un lloc de feina en la Salut pública de les Balears, Córdoba ha opinat que el problema de la manca de sanitaris és “multifactorial”. En aquest sentit, ha esmentat que el “cost de la vida com el més important” dels motius, i ha posat l’exemple del senalló de la compra, que a “Formentera és un 20% més cara que a Eivissa i allà ja és cara”. Com a segon impediment ha situat l’habitatge.
Sobre el requisit lingüístic del català, ha declarat que “de vegades” cal escollir entre “tenir el servei sanitari en la llengua pròpia o no tenir-lo”. Córdoba ha afirmat que el més rellevant “era tenir el servei i després tenir-lo en les dues llengües oficials”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES