TOP
El president Llorenç Córdoba, durant l’acte de la Constitució.

Córdoba reivindica la Constitució i el pacte que l’ha fet president en l’aniversari de la carta magna

El president, Llorenç Córdoba, ha reivindicat la Constitució per la seva “funció estabilitzadora i fonamental” i ha llançat un missatge que ha ressonat en el marc de l’actual crisi de Govern insular: “Anem amb compte tots i evitem que quan hi hagi diversos partits polítics en algun pacte no n’acabi un fent de dictador i imposant el seu relat polític als altres”. Així s’ha expressat el president en l’acte del 45è aniversari de la carta magna, que s’ha celebrat a la seu del Consell de Formentera, davant de representants de l’equip de Govern de Sa Unió, l’oposició (GxF i PSOE), dels cossos de la Guàrdia Civil i Policia Local i ciutadania en general.
A més, l’acte, que ha set presentat per la cap de Gabinet insular, Ana Mateos, ha comptat amb una interpretació de sonades per part d’alumnes de l’Aula de Música Tradicional de l’Escola Municipal de Música de Formentera, Cristian Tur, Pere Serra i Lluís Juan. A continuació us oferim el discurs complet del president, en què no s’ha fet menció a la històrica demanda del senador propi per Formentera i que habitualment es reivindica en aquest acte.

Alumnes de l’Escola de Música.

 

“Bon dia a tots i totes. Avui, 6 de desembre, dia que es commemora la Constitució espanyola, em dirigesc a vosaltres com a president del Consell de Formentera. I ho puc fer d’aquesta manera per dues raons: una, perquè un 6 de desembre de fa 45 anys es va aprovar sa Constitució espanyola, una data significativa per tot el poble espanyol, on es va ratificar per referèndum la norma suprema d’ordenament jurídic a la que estan subjectes tots els poders públics i els ciutadans.- I segona raó, també puc fer-ho perquè el 28 de maig d’enguany el poble de Formentera em va triar amb majoria absoluta per ser el seu president. Vull dir això perquè, de vegades, amb el pas del temps oblidam com a ciutadans, i com a càrrecs públics, la importància d’un dia com avui i ho reduïm a “un dia festiu on no es fa feina”, i també oblidam que la veu unànime del poble és sobirana. És important i és un deure de tots els ciutadans ser conscients de la funció estabilitzadora i fonamental que aquest text té pel nostre país. La Constitució és un escut protector dels drets de cada individu en la nostra terra. Garanteix la igualtat davant la llei, la llibertat d’expressió, la llibertat de reunió i molts altres drets fonamentals que són essencials per a la dignitat humana. En un món en

El públic assistent, amb l’equip de Govern en primera fila.

 

constant canvi, la Constitució actua com un far, il·luminant el camí cap a una societat justa i equitativa. Però no podem oblidar que la fortalesa de la nostra democràcia també resideix en la separació de poders, un principi consagrat en els articles de la nostra Constitució. Aquesta separació, entre el poder executiu, legislatiu i judicial, és essencial per a evitar abusos i garantir que cap poder es torni omnipotent. La independència d’aquests poders és la salvaguarda de la nostra llibertat i la garantia que vivim en un estat de dret. I això no ho podem deixar atacar. La Constitució, en establir aquesta divisió de poders, assegura que cada branca del govern compleixi amb el seu deure sense interferències indegudes. La separació de poders és la pedra angular de la nostra democràcia, garantint que cap individu o grup tingui un control desmesurat sobre el nostre destí col·lectiu. En aquests temps desafiadors, és imperatiu que ens aferrem no sols els drets individuals, sinó també a la importància de mantenir la independència dels poders. En fer-ho, preservem la integritat de la nostra democràcia i assegurem que el sistema de govern continuï servint a tots els ciutadans. Voldria acabar amb una frase que crec molt adient i aplicable a sa realitat política actual, és de na Justine Triet, cineasta i guanyadora del premi Palma d’Or de Cannes. ‘La pareja es una tentativa de democracia que casi siempre termina en dictadura’. Anem amb compte tots i evitem que quan hi hagi diversos partits polítics en algun pacte no n’acabi un fent de dictador i imposant el seu relat polític als altres. Molts anys i bons a tots. Visca Formentera i Visca sa Constitució Espanyola”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES