TOP
Llorenç Córdoba a Ràdio Illa.

Córdoba (Sa Unió), sobre habitatge: “El que s’ha fet fins ara no ha funcionat, inclús ho ha empitjorat”

Llorenç Córdoba, candidat de Sa Unió de Formentera a la presidència del Consell, comenta que les projeccions electorals que maneja el seu partit el donen com a favorit per ser l’opció més votada en les eleccions i fins i tot, per arribar a la majoria absoluta.

En aquesta entrevista a Ràdio Illa Córdoba repassa algunes les seves propostes per a Formentera. En capítol de salut, vol reclamar la construcció d’un Centre d’Atenció Primària (CAP) al costat de l’Hospital que permeti ampliar les instal·lacions del centre hospitalari ocupant les actuals dependències del CAP. A més, demana que s’estableixi una Unitat Bàsica de Salut a la Mola i una Unitat Hospitalària a Domicili. Així mateix, assenyala que cal millorar els accessos de l’Hospital i aproximar la parada d’autobús, actualment a la carretera. En últim lloc, entre altres propostes, el candidat aposta per l’augment i estabilització dels metges especialistes.
Per facilitar l’accés a l’habitatge, exposa: “El que s’ha fet fins ara no ha set efectiu, inclús ho ha empitjorat”. En canvi, Córdoba assegura que cal fer més àgils els tràmits del departament d’Urbanisme per facilitar les promocions immobiliàries i ha set crític amb la zonificació dels lloguers turístics i el sostre de places: “No ha servit de res, ha servit perquè els que volen seguir la normativa surtin perjudicats i el que no la segueixen, se’n beneficiïn”. A més, ha recriminat la poca activitat dels serveis d’inspecció i ha insistit en què s’ha de fer complir la normativa per acabar amb l’oferta turística il·legal. Així mateix, indica que cal continuar construint promocions de protecció oficial i destinar algun edifici públic per a l’allotjament temporal de funcionaris. D’altra banda, vol establir mesures per “oferir seguretat” a la propietat dels habitatges que s’arrendin i ha declarat que la llei estatal que s’ha aprovat en aquest camp “va en contra dels interessos de Formentera, perquè regula només el lloguer de tot l’any (…) i dona inseguretat” i impulsa unes mesures que acaben tenint un efecte contrari al desitjat, és a dir, desviant allotjaments cap al lloguer turístic.

Estany des Peix i planta de Transferència
En capítol mediambiental, Ràdio Illa ha preguntat a Córdoba sobre la planta de Transferència des Cap i la regulació de l’estany des Peix. Sobre la planta, ha afirmat que cal actuar contra les plagues de gavines, rates i mosques que pateix el veïnat i ha afegit que cal construir-hi unes instal·lacions per gestionar els residus orgànics i d’obra. A més, proposa que la carretera que condueix a la planta disposi d’espais en alguns marges que permetin el pas de dos vehicles en sentit contrari. Finalment, el candidat indica que el Consell o l’empresa que opera a la planta hauria de fer-se càrrec dels desperfectes en els murs de pedra seca que delimiten amb la carretera.
Sobre l’estany des Peix, Córdoba ha lamentat alguns aspectes de la regulació del fondeig, com el fet que el reglament contempli “a les embarcacions i no a les persones”, i que això s’hauria de canviar per fer front a situacions com ara el canvi d’una barca. Així mateix, el número 1 de Sa Unió ha indicat que la passarel·la que dóna accés al pantalà “encara no s’ha llevat”, malgrat que s’han demanat disculpes i es va assegurar que es corregiria el seu impacte mediambiental.
En darrer lloc, sobre la zona blava, el candidat ha demanat que es pugui ampliar el temps d’estacionament en places gratuïtes de 15 a 30 minuts i que l’aparcament regulat durant l’hivern només s’apliqui a la Savina.
Per acabar, Córdoba, com la resta de candidats, ha respost al qüestionari sorpresa del nostre company Bernat Masferrer.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES