TOP
El president apunta que ja ha iniciat els tràmits “per a intentar que hi hagi autoritzacions temporals per a aquest estiu.

Córdoba: “Si optam per mantenir les autoritzacions dels quioscos de l’any passat, hem d’esbrinar si són compatibles amb Costes”

La Junta de Govern extraordinària i urgent que el president del Consell, Llorenç Córdoba, havia emplaçat per a aquest matí, i on pensava tornar a presentar la proposta de deixar desert el concurs d’adjudicació de quioscos amb més argumentació i convocar-ne un de nou, no s’ha pogut fer per incompareixença dels consellers de Sa Unió integrats dins l’esmentada junta, que han al·legat problemes d’agenda per no ser-hi presents.

“Es pot tractar al ple de demà dijous i a la junta de divendres”
El conseller portaveu de Sa Unió Óscar Portas, ha assenyalat a Ràdio Illa que “tots els consellers duim una agenda molt atapeïda i fem els esforços possibles per complir-la”. Així i tot, Portas ha indicat que “no passa res, perquè demà tenim un ple on es tractarà el tema dels quioscos i el divendres també tenim una Junta de Govern ordinària i es podrà parlar d’aquesta proposta. A més, això ens podrà donar una mica més de temps perquè puguem estudiar millor les modificacions que s’adjunten a l’informe”.

“Boicot” dels consellers de Sa Unió
El president Córdoba s’ha mostrat sobtat pel fet d’haver convocat una Junta de Govern extraordinària i urgent amb més d’un dia d’antelació, quan segons ha especificat, “es podia haver notificat només dues hores abans de fer-se, però vaig avisar ahir de matí, més de 24 hores abans. Vaig presentar els informes perquè no poguessin dir que no els tenien. Vaig fer la convocatòria amb temps, i la veritat, és que l’últim que m’esperava era que em deixassin plantat”.

Córdoba volia presentar a la junta d’aquest dimecres una ampliació de l’informe que ja havia presentat i que segons ell, “era la sol·licitud de Sa Unió, perquè en cap moment han dit que no es pugui fer, sinó que no ho veien prou justificat tot i ser un informe d’un lletrat del Consell.”

Tota manera, el cap de govern continua mantenint la seva postura: “Tinc els informes jurídics, tinc les meves raons, la meva posició la sap tothom, i si el tema dels quioscos es queda bloquejat i no podem adjudicar en quinze dies, que és el termini que té la Junta de Govern per a fer l’adjudicació d’ençà que la mesa fa la seva proposta, jo crec que els que s’haurien d’explicar són els altres. El que estic intentant jo, és fer aquesta junta extraordinària i resulta que no es presenten i ho bloquegen. És un boicot.”

Tràmits amb Palma
Davant el bloqueig que hi ha ara com ara a les seves propostes, Córdoba ha indicat que ahir dimarts, estant a Palma ja va començar els tràmits “per a intentar que hi hagi autoritzacions temporals per a aquest estiu perquè ja veiem que no arribam ni amb uns, ni amb els altres. Segurament, s’haurà de fer el mateix que els anys anteriors: perllongar als antics quiosquers”. El president ha assegurat que n’ha parlat amb el conseller balear de la Mar, Juan Manuel Lafuente, però que encara no ha registrat cap documentació “perquè estàvem en converses de veure com ho podíem fer i a veure si el procés s’acabava o no. Quan ho tinguem clar, farem la sol·licitud oficial, però ja ho tenim en marxa per veure com ho podem engirgolar”.

Esbrinar si les autoritzacions són compatibles amb Costes
Córdoba vol que la decisió d’adjudicar als antics titulars passi per ple, tot i que “realment, a ple ja és aprovat que mentre no s’adjudiquin les noves concessions de quioscos, es mantenen les mateixes autoritzacions de quioscos que hi havia la temporada passada. Per tant, podem seguir amb la mateixa resolució, tot i que hem d’esbrinar si són compatibles amb Costes i llavors veure el què. Per descomptat, ho tirarem per interès general i mirarem de fer-ho com més aviat millor. La decisió de l’any passat es va prendre el 2 de juny i enguany som a 17 d’abril i intentarem prendre-la molt abans, si és possible”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES