Costes atorga la concessió per regular el fondeig a l’estany des Peix

La conselleria balear de Medi Ambient ja disposa de la concessió administrativa de la Demarcació de Costes per gestionar els fondejos a l’estany des Peix per un període de 15 anys, prorrogables a 15 anys més. El Govern balear té pendent actualitzar el conveni que l’any passat signà amb el Consell de Formentera perquè l’administració insular assumeixi el control d’aquest projecte. A més, caldria iniciar el procés de licitació del projecte i posterior execució, que hauria de ser una realitat l’estiu de 2021.

285 embarcacions
El projecte de regulació de l’estany des Peix que ha rebut el vistiplau de Costes  i que s’anuncià la passat desembre, contempla la neteja d’aquest paratge inclòs en el Parc Natural de ses Salines, inclosa la retirada dels centenars de morts del fons de la llacuna, i posterior instal·lació de fondejos ecològics i pantalans on puguin amarrar 285 embarcacions. D’aquestes, 207 podran amarrar en els fondejos ecològics i 78 en pantalans desmuntables. Els pantalans s’instal·laran prop de l’Hostal la Savina, mentre que els fondejos ecològics es trobaran disseminats per tot l’estany menys en les zones de major concentració de vegetació de difícil recuperació.
El termini d’execució del projecte és de 45 dies. El cost ascendeix a 652.000 euros. Aquesta despesa serà finançada amb fons del Govern balear.

About Author

background