TOP
Un tram on s’ha retirat la passarel·la de fusta.

Costes intervé en 4,5 km de passarel·les, però l’obra no estarà finalitzada abans de la temporada

L’empresa pública Tragsa, per encàrrec de la Demarcació General de Costes, s’està encarregant de l’arranjament, retirada i substitució dels trams de passarel·la de fusta que han quedat danyats pel pas del temps, l’ús i l’exposició a la intempèrie. L’obra, pressupostada en uns 2,5 milions d’euros, preveu la reparació de trams de la passarel·la a tot el litoral (per exemple as Pujols) i la substitució de 3,5 km de passarel·la a la zona de Migjorn i d’1 km a la zona de ses Illetes i Llevant. A més, per evitar caigudes dels usuaris, les noves passarel·les comptaran amb baranes de pal i corda inserides a la plataforma per on caminen els usuaris, en comptes de clavades a terra, com fins ara.
S’ha començat amb la retirada d’alguns trams de la passarel·la de la zona de Migjorn i Llevant, mentre que l’actuació a ses Illetes probablement es deixarà per a després de la temporada turística. Costes encara no té constància de la data d’entrega de la fusta tractada per muntar les noves passarel·les, si bé fonts pròximes a la intervenció han confirmat que serà a finals d’abril. Atesos els terminis de muntatge de les noves passarel·les, que ronden el mes per cada km de recorregut, l’actuació no es podrà completar abans que comenci la present temporada turística.

Antoni Tur es queixa per escrit a Costes
En el Ple insular d’avui (2 h, 22 min), relatiu al mes de març, el conseller insular de Medi Ambient, Antoni Tur, s’ha mostrat “preocupat” pels terminis d’execució de l’obra quan ha abordat aquest assumpte, en el torn de preguntes de control a l’equip de Govern. Tur ha explicat que Costes no ha notificat la intervenció al Consell i que la institució insular se’n va adonar per les queixes de la població.
El conseller ha recordat que en el passat el Consell havia traslladat a Costes el mal estat de la instal·lació, per aquest motiu ha assenyalat que amb aquesta actuació “hem d’estar contents perquè el projecte s’executi”, si bé ha matisat: “No estam conformes amb la temporalitat i així ho hem traslladat per escrit”, en el sentit que les obres puguin afectar a la temporada turística. Tur ha exposat que ha demanat a Costes que “si és necessari s’aturin les obres durant la temporada alta per evitar que els turistes es trobin amb zones on no es pugui transitar”. Per aquest motiu, el responsable insular ha demanat a Costes que “s’actuï de forma diligent, tenint en compte la temporalitat turística de l’illa”. A més, Tur ha demanat que es retirin els munts de fustes que s’han format prop del litoral amb les restes de les passarel·les retirades.
Sobre la possibilitat d’aturar la intervenció durant l’època turística, Tur ha exposat al Ple que Costes “encara no ens ha confirmat si serà possible o no aturar en temporada alta”. Per això, el conseller ha reclamat que “si s’ha de treballar en temporada alta, almenys que ho facin en els llocs on hi hagi menys afluència”.

Passarel·les renovades
Els trams afectats de Migjorn sumen 3,5 km i comprenen bona part de la longitud de l’actual passarel·la, des de la zona pròxima al Gecko fins a l’Hotel Riu la Mola. Destaca la renovació de la passarel·la en 873 metres de la zona del Restaurant Vogamarí o en els 567 metres entre l’Hotel Formentera Playa i el Restaurant Real Playa.
A ses Illetes, s’intervendrà en diversos trams que connecten amb la platja, i a Llevant, la passarel·la que dona accés a la platja des de l’aparcament pròxim a la platja de ses Xalanes (prop del Restaurant Pirata), així com el pas que hi ha al sud del Restaurant Tanga, que connecta un aparcament de bicicletes amb la mar.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES