TOP
Bestiar víctima d’un atac de cans a Formentera. Arxiu

Crida als propietaris de cans per evitar atacs als ramats

L’àrea de Medi Rural informa que amb motiu dels atacs produïts per cans a animals de producció de l’illa en les darreres setmanes, s’ha tret un ban per recordar l’ordenança municipal que regula la tinença d’animals de companyia i que “prohibeix la circulació per les vies públiques d’aquells cans que no vagin acompanyats i conduïts mitjançant cadena, corretja o cordó resistent. Aniran proveïts de morrió quan el temperament de l’animal ho aconselli, i sota la responsabilitat del seu propietari”.

Multes de 30 a 15 mil euros
En aquest ban, que es repartirà per les principals cartelleres informatives de l’illa i zones agrícoles, es destaca que “les infraccions comeses contra els preceptes d’aquesta ordenança seran sancionades amb multes de 30 fins a 15.000 euros”. Així mateix, la comunicació també inclou informació sobre el règim jurídic de la tinència d’animals potencialment perillosos i esmenta que “seran considerats cans potencialment perillosos aquells animals de l’espècie canina que manifestin un caràcter marcadament agressiu o que hagin protagonitzat agressions a persones o a altres animals”.

Petició de responsabilitat als propietaris de cans
El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que aquests atacs han fet molt mal als ramaders de l’illa, tant per la pèrdua d’animals com moralment pel que significa que entrin en la teva propietat i facin mal al seu ramat. “Deman responsabilitat a alguns propietaris d’animals de companyia, que estic segur que no són conscients del que pot significar deixar els seus cans amollats. El bestiar i els cans poden conviure sense problemes si es respecta la normativa”.

Des del Consell es demana col·laboració a la ciutadania perquè s’avisi a la canera en cas de veure cans amollats per evitar així possibles atacs. El telèfon de contacte és 630 08 31 28.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES