TOP
Enguany es duplica l’oferta de cursos.

Cursos de franc per a pagesos i ramaders de Formentera

Aquest gener s’inicia una nova oferta de cursos gratuïts pel sector agrícola i ramader de l’illa promoguts per l’àrea d’Agricultura del Consell. Enguany s’ofereixen un total de 9 cursos, duplicant així l’oferta de l’any passat. Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar presencialment a l’OAC o de manera telemàtica a l’OVAC.
El conseller d’Agricultura, Josep Marí, ha destacat que aquest 2020 s’ha incrementat el nombre de cursos per satisfer les peticions d’agricultors i ramaders, “Cada vegada hi ha més interès per part dels agricultors de l’illa a millorar la seva formació, i per al Consell és molt important continuar treballant en la recuperació del nostre camp”, ha remarcat Marí.

Cursos i tipologies
El primer curs que se celebrarà serà el de nivell bàsic per usuaris professionals de productes fitosanitaris. El curs es desenvoluparà de dilluns a divendres de la setmana vinent i tindrà una durada de 25 hores. Els participants obtindran el carnet de manipulador de productes fitosanitaris de nivell bàsic. Així mateix, per a usuaris professionals amb més de 10 anys amb carnet, s’ha organitzat un curs complementari de nivell qualificat per renovar els seus coneixements. Aquest tindrà una durada de 12 hores i es desenvoluparà del 28 al 30 de gener.
Entre finals de gener i mitjans de març es preveuen dur a terme 7 cursos de més curta durada, entre 3 i 5 hores, en les següents modalitats; Planificació de Cultius Hortícoles, cultiu de fruiters a Formentera, bones pràctiques d’higiene a la producció primària agrícola, elaboració de l’oli d’oliva, cultiu de l’olivera a Formentera, Maneig integrat de Xylella Fastidiosa i gestió del reg en cultius hortícoles.

Compartir

PROGRAMES