Dansa, teatre i espectacles infantils en la programació cultural de la tardor

La conselleria insular de Cultura ha presentat avui el programa d’arts escèniques i musicals previstes per a aquest final d’any: L’Illa a Escena. La consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha explicat que després de l’aturada cultural presencial que hi va haver durant el confinament fa molta il·lusió presentar aquestes sis propostes adreçades a tots els públics, adults i infants, per a «promoure i fomentar la vida cultural i que els formenterers i formentereres puguin gaudir d’una bona oferta cultural sense sortir de l’illa».

Octubre
El mes d’octubre s’inicia amb una producció de la companyia Dancescape: Let’s dance about Love. Una peça de dansa urbana interpretada per dos ballarins, que parla del recorregut i de les diverses fases de l’amor, a través de diversos llenguatges: dansa, música i paraula. La dansa crea una atmosfera en què públic i intèrprets esdevenen protagonistes per identificar-se amb sensacions i per reconèixer sentiments com a propis. L’obra es podrà veure dissabte 3 d’octubre a les 19.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).
També a l’octubre, els petits riuran de valent amb Italino Grand Hotel, de la companyia La Tal. Un espectacle per a tots els públics de teatre clown, que aprofundeix una mica més en aquest pallasso patètic i ple de tendresa amb el qual la companyia ha treballat sempre. L’espectacle serà dissabte 17 d’octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).
Per acabar el mes, torna a Formentera la companyia Titzina Teatro per presentar la seva nova producció, La Zanja. La companyia, amb gairebé 20 anys de trajectòria, presenta aquesta obra pròpia, resultat d’un treball de recerca i periodisme antropològic. Pako Merino i Diego Lorca —dramaturgs, directors i intèrprets—, reflexionen en clau tragicòmica sobre el particular xoc de civilitzacions entre Europa i Amèrica i la seva història col·lectiva. L’obra es podrà veure dissabte 24 d’octubre a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema)

Novembre
El 7 de novembre es presenta a Formentera Frida, un espectacle de dansa, música, teatre i arts visuals. Dirigit per Marie Tholon i Adriana Aguilar. Frida és una posada en escena de moments de la pintora mexicana, inspirada en les seves pintures i en el seu diari. L’espectacle, que està emmarcat dins dels actes del Dia Internacional contra la violència masclista, es podrà veure dissabte 7 de novembre a les 20.30 h a la Sala de cultura (Cinema).
Els més petits podran gaudir amb l’espectacle familiar Soñando a Pinocho, la nova creació de l’emblemàtica companyia La Tartana Teatro, que reinterpreta el conte clàssic. Una màgica història entorn de la solitud i la perseverança per aconseguir un somni que fou candidata al Premi Max al millor espectacle infantil 2018. L’espectacle es podrà veure dissabte 14 de novembre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Desembre
I per acabar el cicle de l’Illa a Escena, arriba a formentera el musical Tina, la bruixa fina. Un espectacle musical de titelles, on la protagonista és una bruixeta molt espavilada, que vol aprendre els secrets del seu ofici. Per aconseguir-ho, compta amb l’ajut de Tomassot, un bruixot gran i experimentat. L’espectacle es podrà veure diumenge 13 de desembre a les 17.30 h Sala de Cultura (Cinema)

Preus
Tots els espectacles infantils tenen un preu de 5 euros, entrada d’adult gratuïta. Els espectacles d’adults tenen un preu de 7 euros per als majors de 25, i per als menors de 25 anys, 5 euros. L’espectacle Let’s dance té un preu únic de 5 euros.
Tenint en compte la situació excepcional generada per la crisi de la covid-19, aquesta edició l’entrada serà gratuïta per a persones en situació d’atur i autònoms sense activitat.

Suport cultural
L’Illa a Escena compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics per a la difusió de les arts escèniques; i de Platea del Ministeri de Cultura, amb la finalitat d’impulsar la programació conjunta de companyies professionals de dansa, teatre i circ, enriquir l’escena cultural i garantir als ciutadans l’accés a la cultura.
Actualment s’estan fent tasques de neteja i d’adequació de la sala de Cultura per complir amb normatives sanitàries i d’aforament. Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent. Per a totes les funcions serà necessària la reserva prèvia d’entrada enviant un correu electrònic a: reserves@conselldeformentera.cat.

About Author

Comments are closed.

background